szőrmók Creative Commons License 2008.08.30 0 0 107
Én már valahol leirtam hajórádió kalandjaimat,de leirom itt is .Először a HF : minek az magának.Mondom kajakversenyen lennék mentőmotoros és estleg jó volna a hajókkal komunikálni hullámkeltés ügyileg.Na erre nem tudtak mit mondani.Akkor hozzak valami papirt a rádióról aHIF től.Ott kérdezik ,hogy honnan a készülék.Mondom a reptéren selejtezték(Storno) ,vettem számlával ,én meg rádiomüszerész vagyok ott és áthangolnánk a hajózásra. Akkor tipusvizsgát kell náluk csináltatni náluk(kalap pénz) Mondom minek hiszen erre a tipusra megvan a reptérnek az engedély . van még belőle ott vagy 200 db.JÓ  de az az ő nevükre szól és nem az önére.Na ekkor betelt nálam a pohár .Magyarán rászoritják az embert arra ,hogy jó drágán honi cégnél vegyél rádiót .(igaz ez a rendszerváltás után volt).Ugyan azóta van két USA beli kézi rádióm és csak hallgatódzok néha.Mos ott tart a dolog hogy már 10-11 ezerért  mindenféle távolkeleti Yaesu koppintmányt lehet venni amik elég türhetően mennek.Kész csoda hogy a sok önjelölt ujgazdag hajóskapitány még nem mobiltelefon helyett használja a hajózási frekiket. szőrmók