Arpuska Creative Commons License 2008.08.30 0 0 91

Egy édes történet Róluk illeteve egy Bp.-i "ügynökükről". Én is, és velem egy utcába lakó édesanyám is felvette a kölcsönt ahogy azt kell. Szégyen nem szégyen én az első 3-4 törlesztés után nem fizettem. Egy ideig járt a nyakamra, de szerintem látta, hogy ebből nem sok minden lesz ezért elmaradt. Édesanyám aki viszont egy idős asszony totálisan jó alany volt a minenféle hazugsággal való lelki terrorba tartáshoz, de ettől függetlenűl előfordúlt, hogy megcsúszott a részlettel. Ekkor jöttek a telefonok és a személyes zaklatás. Ebből a legdurvább az volt amikor közölte vele ez a "kedves" fiatal hölgy, hogy ha ma nem fizet akkor ő már nem nagyon tud mit csinálni, másnap jönnek a központból kopasz nagydarab fiatalemberek és kipakolják a lakását. Na erre berágtam felhívtam és elmeséltem neki, hogy ugyan nem vagyok jogász, de tudomásom szerint ilyesminek az a menete, hogy a cég bead a bíróságra egy fizetésimeghagyás kérelmet, és ha az jogerőre emelkedik akkor van lehetőség bármit is elvinni a lakásból. Természetesen  nem kopasz behajtóknak hanem a bírósági végrehajtónak. Felhívtam és megkértem, hogy fejezze be anyukám fenyegetését, mert feljelentem mindenhól ahól tudom PSZÁF stb. Végighallgatott, pattogot egy kicsit, de láss csodát, egy jó fél óra múlva ő hívott vissza és bocsánatot kért. Anyukám visszanyögte nagy nehezen a pénzt, és azért itt szeretném megjegyezni azt, az egyetlen pozitívumot ebbe az ügynökbe, hogy amikor már nagyon kevés volt hátra akkor se hajszolta bele egy újjabb kölcsönbe, sőt elzárkozott tőle amikor anyukám "megpendítette" ezt a lehetőséget.

Én viszont nem fizettem, ügynök néni se jött és a felszólítások is elmaradtak. Viszont azt tudja minden kedves fórumozó társam, hogy a BAR listára, már fel tudják tenni az embert. Tudomásom szerint kb. 1 éve még nem így volt, de ez megváltozott engem is feltettek láttam a saját szememmel, mert kértem egy ilyen betekintést a számlavezető bankomtól.

Ami miatt leírtam a történetem az-az ami ma történt. Reggel gondolom sok százezer honfitársammal együtt beléptem az iwiw-be. Döbbenten látom, hogy az én "ügynök" nénim bejelőlt ismerősnek. Teljesen megdöbbentem mert hát a kapcsolatunk sok mindennek volt nevezhető, de felhőtlennek nem. Aztán elkezdtem gondolkodni és azt hiszem, hogy talán rájöttem ennek a közeledésnek az okára. Ugyibár ha az iwiw-en elfogadom a bejelölést akkor ismerősöm lesz az illető, ebből adodóan jó esély van arra, hogy több infot megtud rólam aki bejelőlt. Gondolok itt elsősorban a munkahelyre. Emlékszem amikor felvettük a pénzt nem is volt szó arról, hogy hol dolgozom, csak arról, hogy mit.

Szrintetek létezik, hogy ezért történt ez a kis "barátkozás", ilyeneket szeretett volna megtudni?? És vajon ha igen akkor ez egy magánakció volt, vagy valami providentes továbbképzés keretében adták ezt ki nekik???