Adamwarlock Creative Commons License 2008.08.28 0 0 8817
Így van, van egy közös daluk is! Sőt, volt egy turné, ahol Dickinson volt a sztárvendége a Priestnek, és a Free-től a Wishing Well-t énekelte. De már többedjére hallom, hogy ezt a két bandát állítják szembe egymással. Dickinson vagy Halford kérdést is ötvenedjére hallom, és még mindig nem látom semmi értelmét, mert a két fickó hangja nagyjából ég és föld. Meg a quarton olvastam, hogy Halfordnak 4 oktávos a hangterjedelme. Ez azért már kicsit sok. Rob papának van fejhangokkal együtt nagyjából 3 oktáv. És már ez is iszonyatosan sok. Négy oktáv az valami hihetetlen ritkaság. Nekem összesen kettő darab énekes jut eszembe ekkora hangterjedelemmel: Pavarotti és Bobby McFerrin(lehet, hogy rosszul írtam a nevét). Ehhez plusz adalék, hogy vicc-nem vicc, de Zámbó Jimmy elvileg Pavarotti legmagasabb C-jére még egy D-t rá tudott nyomni. Most ezt higgye el aki akarja, én nem kommentálom, de nem is tartom elképzelhetetlennek. Tehát a négy oktáv az nagyon ritka. Én rock énekesekből egyről hallottam, aki megközelíti: Michael Kiske. Ő majdnem négy oktáv. Halford a fasorban sincs. Ennyit a quartról újfent.
Amúgy én Robby bá't nagyon csípem, de a Maiden a kedvenc bandám és elsősorban Dickinson hangja miatt, számomra karakteresebb, mint Mr. Priest. Amúgy ha a quart annyira ki akarja kiáltani a metál főistenét, akkor annak csak egy neve lehet szerintem, és az se nem Halford, se nem Dickinson, hanem mindössze három betű: Dio.