Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.27 0 0 405
Üdvözletem!
Köszönöm az együttérzést! A feleségem nagyon sajnálta a leendő csibéket. Feltörtük az összes tojást és megnéztük, hogy amíg nem ment tönkre, minden rendben volt-e.
Nagyjából felében voltak kb. 1 cm -es nagyságú csibekezdemények. A tojásokkal is baj volt, mert a miénk egyáltalán nem volt szemes, meg Anyósom testvéréé is csak kb fele arányban, illetve Anyósom anyjáé is. Eyedül Anyósom tyúkjainak tojása volt 100%-ig szemes. Záp tojás nem volt sok, azt hiszem 2 vagy 3, de ezt betudtam annak, hogy régebbi lehetett a tojás. Ami nem volt szemes és záp azok szépek voltak, látszott, hogy nem indult meg semmilyen folyamat bennük. kb. 15 csibe lett volna a 35 tojásból, ha minden rendben lett volna. illetve, ha szemes tojások lettek volna akkor talán 32-33 csibe lett volna, ami nem is lett volna rossz.
Találtam egy kapcsolást amit 12V-ról lehet vezérelni. Egy optocsatoló kapcsolgat egy triacot. Szerintem ez közel olyan jó megoldás, mint a szilárdtest relé ( azt hiszem, hogy a szilárdtest relé is így működik, csak drágább)
A forgatón is gondolkodtam. A trafó megvan, a motor megvan, végálláskapcsolók megvannak. Csak egyenirányítóm nincs ekkora áramra. Úgy melegszik a 6 Amperes Graetz, hogy kiolvadna a nyákból, ha hagynám. Régi Dacia ablaktörlőmotor. Nem tudom, hogy mennyi áramot vesz fel, de szerintem nem többet, mint 10 A-t. Már csak azért sem, mert egy régi videómagnóból van a trafó ami szerintem az 50W-ot sem üti meg. A forgatás ideje alatt bírni fogja a trafó, nem melegszik számottevően. Utána úgyis lesz 2 órája, hogy pihenjen.
Az étermembrános hőfokszabályozást átgondoltam, de ha már beleöltem a pénzt ebbe a digitális vacakba, akkor már ezzel kellene megcsinálnom, mert az asszony kitekeri a nyakamat, hogy fölöslegesen vettük meg :-)
Üdvözlettel:
Bfg10k