rokamesz Creative Commons License 2008.08.26 0 0 18984

Nem, dehogy.

Az a helyzet, hogy én pont az az ember vagyok aki akkor érzi korrektnek a helyzetet, ha akkor fizetik ki, amikor megkapják a képeket. Eddig soha sem fogadtam el pénzt a szertartás (vagy éppen a buli) után, mert nincs miért. A képeket a párral notebook-on megnézve, további kívánságaikat rögzítve (FF, sephia, egyéb) rendezzük az anyagiakat.

Pénzéhes...pénzéhes. Ugyanakkor ha belegondolsz, hogy a két lemondott időpontomra 4 pár jelentkezett az elmúlt 2 hónapban, arra mit mondassz? És, hogy egy hónapban csak négy hétvége van, az azt jelenti, hogy a munkám 50%-nak oda! Az a pénzéhség, ha előre elkéri az ember a pénzt de csak hónapokkal később teljesít. Én még aznap hajnalban, de legkésőbb másnap küldök mailban egy-két képet "kedvcsinálónak", általában szerdáig egy kisebb sorozatot és a következő esküvő előtt (általában ugye hétvége) elkészítem a komplett anyagot és pénteken tudunk is találkozni, ha nem éppen azon a héten van a nászút. (sajnos, egyre ritkábban mennek a párok azonnal nászútra, nekem furcsa, hogy a következő héten visszamennek dolgozni, aztán nászút egy-két héttel, hónappal később, elvégre nem véletlenül hívják mézes heteknek, de ez nem az én dolgom)

a másik, hogy legtöbben a szertartás előtt szeretnék elkészíteni a beállított fotókat. ha egy lehetőségetek van rá, akkor szertartás utánra szervezzétek a fotózást. általában 4-5 óra után sokkal kellemesebbek a fények, mint délután 2 körül és az ifjú házasoknak is sokkal könyebb a ceremónia után feldobva, megkönyebbülve.

kössz, hogy elmondtad a véleményedet. megerősítettél abban, amit eddig is gondoltam, hogy miért nem kérek előleget. de valamit akkor is ki kéne találni. egyéb ötlet?
Előzmény: Kiskukacka (18982)