nagyfékdobos Creative Commons License 2008.08.25 0 0 18964
Kedves Házasulandók!

Szeretném felhívni a figyelmeteket egy hatalmas hibára, ami szinte minden esküvőn előfordul:

Hétről hétre felháborodással tölt el, amikor a technika csak az anyakönyvvezetőt és a papot szolgálja. Felháborodásom oka az, hogy mikrofont az estek nagy részében csak a ceremónia levezetői használnak és a "főszereplők" hangját senki nem hallja. Véleményem szerint ez hatalmas hiba.
Bizonyára mindenki volt már olyan esküvőn, amikor a következőt hallhatta:
Akarod-e....?
....csend...
És te akarod-e...?
...csend...
Megállapítom, hogy......házasok.

Könyörgöm! Én az igeneket szerettem volna hallani!

A templomban ez még durvább. A fogadalomtételek és az eskük szövegét duplán végighallgatom a paptól, aki tulajdon képpen az előolvasó. De én a menyasszony és a vőlegény hangját szeretném hallani!

Tisztelet a kivételnek, az esküvőkön 90%-ban tapasztalom ezt a hibát. Arról nem is beszélve, hogy mennyire nem úgy vezetik le a szertartásokat, hogy az operatőrök és a fotósok is megfelelő anyagot készíthessenek. Felmerült már bennem, hogy talán direkt akarnak keresztbe tenni a szolgáltatóknak? Bizonyára nem, csak nem elég körültekintőek.
Véleményem szerint a jó lagzi titka, ha minden szolgáltató úgy végzi a feladatát, hogy közben a többi "mesterség" munkáját segíti, előkészíti.
Lehet, hogy ezek csak az én problémáim, egyedi észrevételeim?
Akkor bocs....