Én is még a múlt évezredben :), '81-ben (6 évesen) hallottam meg Apámnál, az általam akkor "tátott szájú bácsi" és "baltás bácsi"-ként nevezett első 2 "ájrömédün" albumot.
Fater mondta, hogy én mindig ezeket kértem, amikor választottunk, mit hallgassunk.
A Number-t együtt vettük meg Pesten. Miközben hasítottuk a levegőt a Skoda 105-tel vissza Apámhoz, a kalaptartóra helyezett Number szépen megolvadt a napon és kb 3 cm-s hullámok keletkeztek a lemezen, Apán nagy nagy örömére:)
De az akkori hiper-szuper, kristálytűs lemezjátszó gond nélkül "olvasta".
És állatul szóltak a Videoton hangfalak!!
Máig azt mondom, azon a cuccon a No Prayer óriásit szólt!!!
Kapcsolódva a korábbiakhoz:
akkoriban volt pár eldugott kuckó, ahol hozzá lehetett jutni a metál bakelitekhez, valóban egykori jugoszláv, Jugoton kiadványok voltak. Az eredeti után ez számított a legtutibb minőségnek.
A Kelet-magyarországi családlátogatások alkalmával összeszedett 550 ft-omat 86-ban Fater még megtoldotta 50-nel és így vettem meg életem első saját Maiden lemezét, a Live after Death-t ( lájv áftőr dít-nek mondtam akkor :))) ) Jugotont!!!:)
A Keletinél a troli végállomásnál volt egy kis üzlet, talán lemezkuckó néven és egy hatalmas bakelit tábla volt a cégér!
Egy évre rá a zsebpénzemből vettem már a Somewhere-t, de csak a Hungaroton-ra futotta, 250 ft volt. :)
Ezután a lentebb már említett, 100 ft-ért kazettára vetetem a lemezeket korszak következett.
Az Oktogonon, a házasságkötő terem melletti udvarban volt a Labiritmus nevű hely, ott költöttem évekig minden zsebpénzemet!:)
Hej, régi szép idők:)
Mivel a dalszövegeket akkoriban valóban nem lehetett letöltögetni (még az amcsi hadsereg sem tudta, hogy egyszer létrehozzák majd a netet:) ), Apámhoz mindig spirál füzettel érkeztem és körmöltem ezerrel a szövegeket:)
86-ban Anyukám kolléganője telebeszélte a fejét, hogy ilyen koncerteken a gyerekek elvesznek, káosz van és tolvajok és bunyó.... így arra a koncertre nem engedett el még Apámmal sem.
De 88-ban már nem lehetett visszatartani:)
Majd 20 évvel később egy színpadon álltam a Maidennel néhány mp-ig, yeahhhhhhhhh!