b_borisz_ Creative Commons License 2008.08.22 0 0 37123
Szia!
Én 2-3 havonta szoktam csak őket (vagy ha már űber dzsuvásak),de nem viszem túlzásba. Mivel eléggé utálják azért a procedúrát, ezért az egy samponos - egy öblítő edényes megoldást alkalmazom (a csap folyóvizétől nagyon betojnak mindig.) A sampon lehetőleg kutya vagy macsek sampon legyen, nagyon kis koncentrációban, tehát sok vízhez nagyon kevés cucc. A víz a kéznek langyos, inkább hidegebb legyen. Én úgy szoktam, hogy a patinak a hasáig (az oldala 'felezővonaláig', tehát a feje mindenképpen érjen ki négykézláb is neki) és a samponos vizet rálötykölöm óvatosan, ált. egy mosogatószivacs segítségével. A tiszta vízban pedig leöblítem őkelmét (ált. abba több vizet rakok bele, hogy jobban ellepje őt, de még leérjen a lába.)
A lényeg, hogya mozdulataid lehetőleg nyugodtak legyenek, utána kapjon a patesz valami jutalomkaját. Fontos még, hogy a sampont soha ne közvetlenül a szőrére öntsd, hanm először hígítsd vízzel.

Ne lepődj meg, vszínű fel akar majd mászni a karodra (én a 3 patkánnyal szanaszét vagyok fürdetés után karmolva mindig :))) . Ha hosszú a jószág karma, érdemes hosszúújjút/ kesztyűt (azbeszt :DD) viselni....Hülyén hangzik, de hasznos :))

Jah, igen. Ha a mosdó és a kád közel van egymáshoz, akkor úgy is csinálhatod, hogy a kád a samponos, a mosdó az öblítős 'lavór.' :)

Nohát, én így nyomom, kíváncsi vagyok a többiek módszerére is. :)
Előzmény: kobe_92 (37122)