Anno erre kellett egy hivatal, nem vált be a dolog.
Az akkori feltételek, körülmények között nagyon is bevált!
Pl. előre tudták, hogy milyen szakmákra lesz szükség x év múlva és olyan szakikat képezetek.
De még a KGST-n belül is sokkal jobb helyzetben voltunk mint most.
Tudom, hogy ezt ciki kimondani, de az igazság ez.
Korlátozott volt a piacunk, de legalább volt.
Felismerték, fontos, hogy az ember reggel felkeljen, összeszedje magát és bemenjen dolgozni.
Egyszer érdemes lenne kiszámolni, hogy a kapun belüli munkanélküliség volt olcsóbb, vagy ez ami most van, a hozzátartozó szervezetekkel együtt, meg a munkanélküliség miatt bekövetkező devianciákkal együtt, amit előbb -utóbb gyógyítani kell.
Lejjebb már leírtam néhány üzemet, vállalkozást, iparágat, amit jó érzéssel szétvertek ahelyett, hogy nekiláttak fejleszteni, most tényleg jobbára az a helyzet, hogy a GDP nagyobb részét a multik termelik, a magyar vállalkozások max beszállítók lehetnek.
Mult év karácsonya körül volt egy riport az ÉS-ben Békesivel.
Érdekes volt.
Pl. hogy a Bokros csomag helyett (!) a gazdaság szerkezetét kellett volna átalakítani, mert nem a kiadás sok, hanem a bevétel kevés. Kevés bevételt meg nem lehet az ellátórendszerek átalakításával megoldani.
Szerinte a vonat elment, csak minimális növekedésre lehet számítani hosszútávon.
Azt nem értem, hogy pl. Békesi véleményét miért nem hallgatja meg Gyurcsány?
Érdekes, a Demján is a West-end-et építette, nem egy termelő üzemet, pedig az se lett volna drágább. Aztán most meg milyen okos!
Demján kereskedelemben utazik. Pl. Ő építette ( hozta létre )a legelső Skála áruházat. Úgy 1980 körül, ha jól emlékszem.
No és Demján is tőkés, ( azon ritkák közül való, akik megdolgoztak a pénzükért) szóval beruházott és bérbe adja a helyiségeket. Ha nem csinál semmit, akkor is megvan a jövedelme úgy 30 évig. De nem sajnálom tőle.
Nos az a feladatunk, ami a Japánoknak volt: ellesni, eltanulni és jobbat csinálni és nem jajgatni. Ehhez az EU még pénzt is biztosít.
Nem értem, ezt miért mondod?
Még az átkosban is tudtunk prudukálni pl. elektronikában, de a Hajdú Minimat mosógépet sem azért dobtuk ki, mert nem működött! Lakásfelújításnál cseréltük le, mert nem ment az új fürdőszobához.
28 éves gép volt, és semmi baja nem volt.
3 éve van meg a legmodernebb csilli-villi, ami büdös! Belerohad a víz.
Magyarok meg 30 évvel ezelőtt is tudtak olyat gyártani, ami nem penészesedik.