Üdvözletem!
Na most ezen nehezen igazodok ki. Lehet, hogy a 7x 12 óra munka utáni fröccs az oka :-) most 1 napot itthon leszek, úgyhogy máris elkezdtem az új forgatóról az okoskodást.
Közben megforgattam egyszer a tojásokat a második nap végén, hogy mindenkinek igaza legyen. Az aranyközép utat választottam. Sem nem azonnal, sem nem a 4. naptól. Illetve szellőztettem 5 percet. A visszamelegítés további 10 percet vett igénybe. Remélem nem károsodtak szegény önkéntes próbatojáskáim.
Tegnap elkezdtem gyűjteni a keltetőbe a fürjtojásokat is, gondolom, hogy ma ezért nem tojtak egy darabot sem :-(
A páratartalom 70% volt 20:00-kor, amikor hazaértem. Holnap beteszek pluszban ruhákat úgy, ahogy írtátok és kinyitok 2db szellőzőnyílást átellenes oldalon alul-felül, hogy legyen folyamatos friss levegő is.
Az új forgatómról előre csak annyit, hogy a legelső fakeretes tálca faltól falig, rajta egy 5 mm-es betonacél rácsszerűség, ami a forgatást elvégzi. A rácson egy nyúlvány kimegy a hűtő hátsó falán, ahol lesz függőlegesen egy laposvas, ami jár ki-be a forgatás ütemében, amire egy stifttel rá tudok csatlakozni, ha az adott tálcán szükséges a forgatás. Így már meg tudom oldani, hogy egyszerre különböző korú tojásokat rakhassak be és ki tudom választani, hogy melyik szinten legyen forgatás és melyiken ne.
Ennél van egyszerűbb is. Egy bújtatót kell építeni, amibe egy mozdulattal át tudom tenni azokat a kereteket, amin nincs szükség forgatásra. A hőmérséklet marad 37.5 C fok.
Köszönöm a sok hozzászólást a technológiával kapcsolatban!
Üdv:
Bfg10k