viennatrader Creative Commons License 2008.08.21 0 0 29

Tenylegesen nincs olyan resze Becsnek ami ugy "am block" elkerulendo lenne. Termeszetesen vannak olyan utcak vagy blokkok, ahol lelakottak az ingatlanok vagy sok a "ketes egzisztencia". A palyaudvarok kornyeke tipikus "veszelyforras" mar ami a keregetoket vagy hajlektalanokat illeti. De ezek nem kulonulnek el bizonyos keruletekre.

Südbahnhoff kornyeken sok a hobo, viszont ott a Schweizer Garten az utca masik oldalan, ami szerintem az egyik legszebben megcsinalt becsi park.

11. keruletben tudok egymastol 3 utcanyira levo onkormanyzati lakasokbol allo hazakat. Az egyikben kirohadt ablakfelfak, dunyha az ablakban, mezitlabas kiskolykok probalnak cigit kerni minden kapualjban. A masik csontra felujitva, rendezett park a kozepen, nem lopjak ki az ujsagot a becsuletkasszas tartobol szombatonkent.

Vagy bevasarlokozpont: Ott a Lugner-City a 13. keruletben, ha bemesz kb. olyan erzesed van mint ha a Skala-Metroban jarnal a rendszervaltas elott. Parasztbarokk a gagyi hatan, pedig 10 percre sincs a Mariahilferstrasse. Viszont a XXII. keruletben ott a Donauzentrum, ami szerintem barmelyik europai bevasarlokozponttal felveszi a versenyt kialakitasaban es kinalataban. Pedig a XXII. kerulet igencsak varosszele...

A Prater, ahol ti is voltatok ezek szerint: Az elotte levo korforgalom es villamos/metromegallo az egyik leggazosabb, mert sok alkesz hobo ott veszi/issza meg a napi fagyalloadagjat. Ha kicsit bentebb mesz akkor viszont ott a Schweizerhaus, ami viszont Becs egyik leghiresebb etterme (bar en nem szeretem a csulkot sorrel, de tagadhatatlanul van egy egyedi osztrak/bajor hangulata).

Szoval nincs Ujpest-Obuda kulonbseg a varosreszek kozott, viszont sok helyen tud szemetszurni a felso-kozeposztaly es a prolik kozotti eletszinvonalbeli kulonbseg.

Előzmény: az én titkos nikkem (28)