aiol19 Creative Commons License 2008.08.20 0 0 351

Kedves Jozsó!

Szeretném én is átadni szívélyes üdvözletem ebben az új topikban!  Sokat emlegettünk Ninovargával, mondtuk, hogy leginkább még Jozsó hiányzik innen. Ki ne bánná, hogy ilyen konfliktusokkal terhelt heteink voltak itt? Természetesen én is bánom, de akik esetleg most haragudnának rám azért, mert megnyitottam az új fórumot, azoknak remélem, sikerül majd bebizoyítanom/bebizonyítanunk, hogy a lecsekélyebb negatív szándék sem volt bennem. Nekem nem is volt igazából senkivel összetűzésem, ezért nem is lett volna semmi okom arra, hogy ebben a lépésemben az ártó szándék vezéreljen. Annyit azért mondhatunk, hogy ha nem tettem volna meg ezt a lépést, akkor egy szakembert mindenképen elvesztettünk volna. Néhány magánjellegű dolgot elárulhatok azzal, hogy Ninoval a sajnálatos eseményeket leszámítva is gondolkoztunk valamilyen új "sajtóorgánumon". Tisztában vagyunk azzal, hogy néhányakat esetleg zavarhat, hogy állandóan a klímáról beszélünk, vagy hogy mozgalmat indítunk ezen gyümölcsfajok terjesztése érdekében és nagyvonalúan ültetvényekben,nagyüzemi termesztésben gondolkodunk. A fagytűrőben Arthur kérdezte, hogy mégis miben gondolom másnak ezt az új topikot, mint a régi. Véleményem szerint egyrészt ugye a hagyományos gyümölcseink reziszens szelekcióival is szeretnénk foglalkozni, másrészt azért, mert itt nagyobb teret szeretnék engedni az éghajlattani ismereteknek, vagy az ültetvényi tapasztalatoknak. Talán jobb reklám is ezeknek a gyümölcsöknek, hogy nem ruházzuk fel őket rögtön a "déligyümölcs" jelzővel. Még a fügére talán illene is a jelző, de a többire semmiképpen. Így nem gondolom, hogy a régi topiknak ne lenne továbbra is helye a nap alatt. Régebben is érzékelhető volt egyfajta aszimmetria a hobbifórum-jelleg, a gyűjtők tapasztalatcseréjének fóruma és a Nino által behozott, egyfajta "mozgalmi", terjesztői attitűd, a kísérleti ültetvények bemutatása, a termesztéshez elengedhetetlen éghajlati ismeretek bemutatása között. Én egyre inkább bízom abban, hogy ez a kis intermezzo hamar megoldódik, már látom ennek jelét, hiszen egyre többen jönnek át ide. Így semmiképpen nem beszélhetünk kettészakadásról, vagy pártokra bomlásról. Ide bárki írhat, én a magam részéről mindenkit szeretettel várok! Szeretnék egy olyan légkört teremteni, ahol igazából nincs is "off" téma, bármi jöhet, csak legalább érintőlegesen kapcsolódjon ezen növényekhez, vagy a klímához, a tájhoz, akár a természethez. De tőlem jöhetnek olyan képek is, hogy a gyerek, szülő, testvér, anyós, após, barát szereti a fügét, vagy éppen a jujubát. Én egyedül olyan kikötést gondoltam hasznavehetőnek, hogy itt ne jelenjenek meg olyan dolgok, hogy egymást kimoderáltatjuk valami miatt, vagy hogy olyan stílusban beszéljünk, hogy"ne nézz már minket hülyének", na meg egyáltalán bármiféle személyeskedést szeretnék végleg száműzni. Ha valaki csalódott, mert kudarca van valamilyen növényével, akkor azt tisztán szakmai alapon, bármilyen személyes utalás nélkül meg lehet beszélni. Nem szeretném, ha itt bárkinek moderálásra lenne szüksége. Na meg azt sem, hogy burkoltan, áttételesen okozzunk a másiknak rossz pillanatokat Említettem, hogy ez a régivel ellentétben inkább szakmai jellegű fórum kíván lenni, valamint a "nagyon őrültek" gyűjtőhelye. Ez viszont nem jelenti azt, hogy innen a gyűjtői mentalitás száműzve lenne. De azért alapvetően olyan mentalitást képzeltem el, hogy itt e növények és az itt szerzett ismeretek aktív terjesztői gyűlnek össze. Tagadhatatlan, hogy a másik topikkal érzésem szerint mintegy 50-60%-os átfedésben vagyunk. De ha lehet 5 kaktuszos topik, akkor lehet 4 a kiviről, fügéről és a többi gyümölcsről. Végezetül, mivel egy személyes hangú üdvözlet közben valójában mindenkinek szóltam, ezért szeretnénk mégegyszer üdvözölni, talán sokak nevében!

Előzmény: jozso48 (337)