bg78 Creative Commons License 2008.08.18 0 0 518
Az előző generálkivitelező épp perben áll a beruházóval, ez egy kissé (eléggé) megkavarja a tulajdoni lapon a dolgokat és speciell a mi esetünkben a lakáshitel ill. szocpol kifizetését is. Ma kaptunk a födhivataltól egy elutasító határozatot a fenntartással történő tulajdonjog bejegyzéssel kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a beadott kérelmen megjelölt lakás az ingatlannyilvántartásban nem szerepel (nyilván ugye ugyanazzal a helyrajzi számmal fut minden ingatlan a végleges használatbavételi engedélyig, nem is értem, hogyan írhatják ezt indokként). Még nem mutattam meg az ügyvédünknek a papírt, kíváncsi vagyok, most akkor ez pontosan mit jelent, mert eddig úgy tudtuk, a perfeljegyzés miatt törölték az eddigi lakókat/leendő lakókat és az eladó szerint ma újra benyújották a kérelmeket a földhivatalhoz, hogy visszakerüljünk széljegyre, szóval elég kusza az ügy.  Kérdezném a többi lakót/leendő tulajdonost is, kapott-e valaki a földhivataltól hasonló elutasító határozatot, illetve aki lakáshitelt vett fel, a bank jelzálogjogának bejegyzéséért egyszer már kifizetett eljárási díjat az újbóli bejegyzésért ki fogja kifizetni? Az eladó nem fogja, és a bank sem fogja, ennyit megtudtam... ebből logikusan persze egy dolog következik már megint. Egyébként furcsállom, hogy a fórumot olvasva csak minket izgat a leendő lakók közül a tulajdonjog/per miatt kialakult helyzet... Őszintén megmondom, amióta tudomást szereztünk az ügyről, nem igazán tudok nyugodtan aludni... Ki mit tud az ügy részleteiről?
Előzmény: hellobali (517)