bumbuka Creative Commons License 2008.08.17 0 0 1274

Íme Hajdu-Kazinczy-János meccs utáni szösszenete.

Nem csípi, hogy pofákat vágnak a csajok.

Pedig nem újkeletű a dolog. Egyik játékos szülei mesélték, hogy kb. 800.000.- ft. értékű felszerelést kapott mind a 19 játékos, megfejelve pl. a pannon laptopjaival.

Már induláskor pofákat vágtak, hogy ilyen szar, olyan szar  a lap top, ahelyett hogy

összetették volna kacsójukat, hogy kapták.

Szóval mindent megkapnak, csak játszani kellene. Az pedig mint látjuk, nem megy, mert azt nem pofával, kézzel kell tenni.

Hajdu: Nincs több vállvonogatás, pofavágás!

Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya meglehetősen kritikusan fogalmazott a Dél-Koreától elszenvedett 33-22-es mérkőzést követően. A szakvezető a SamsungSport.hu-nak elmondta: ha kell, akkor hét-nyolc játékos lép pályára a hátralévő meccseken.

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

- Nincsenek csodák, és éppen ezért tudtam, ahhoz hogy nyerjünk, legalább hat embernek kell kiemelkedően játszani a csapatból. Igazából nem a vereség fáj, hanem az, hogy nem csúsztunk-másztunk a labdáért, nem volt meg a küzdeni akarás - fogalmazott Hajdu János.

Nem először szaladt bele egy ilyen súlyos vereségbe a magyar válogatott, az Ön irányítása alatt sem...

- A norvég túra és a kazah meccs után átfutott az agyamban, hogy nem vagyok én normális, mit keresek én itt, lenne ennél jobb dolgom is. Az is elképzelhető, hogy én vagyok túl érzékeny, hogy ilyen vereségekre nem vagyok felkészülve. De megbeszéltük a lányokkal, hogy az olimpiát végig csinálom, az ötkarikás játékok végéig vállaltam el ezt a posztot, annak ellenére, hogy kétszer ugyan már megbicsaklott a dolog. Abban bízom, hogy más, aki utánam jön talán jobban csinálja a dolgot. Mondtam a lányoknak, hogy egy hihetetlen lehetőség kapuja előtt állunk. Több 30 év feletti játéksunk van, a többségüknek lehet, hogy három mérkőzés van hátra a pályafutásából, vagy az utolsó olimpiájából. Bízom benne, hogy ezt a lányok lerendezik majd egymás között, de mindenesetre én nem bírom a vállvonogatásokat elviselni, azt, hogy van aki pofákat vág. Csak az fog játszani a románok ellen, aki harcol, megdöklik a pályán, és mindent megtesz a győzelemért, a társaiért, a hazájáért. Néhány farvizes nem ronthatja el ezt, legalábbis nem fogom hagyni, hogy elrontsák.

Mit szól a játékvezetéshez?

- Tetűk voltak! Az olimpián láttam őket már fújni háromszor, akkor is katasztrofálisak voltak. A vereség nem a játékvezetők hibája, ha én fújom, akkor is kikapunk, nem is erről van szó.

Összességében hogyan értékelné a Dél-Korea elleni teljesítményt?

- Gyalázatos volt, nem méltó a magyar válogatotthoz.