Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.16 0 0 325
Üdvözletem!

A hőfokszabályozási gondom megoldódott. Ma bevittem a melóhelyre a PID szabályozó programozási útmutatóját. Áttanulmányoztam és sikerült úgy beállítanom, hogy a hiszterézis 0,1 ºC alatt van. Gyakorlatilag nem is látszik a hőmérőn változás.
Első probléma:
Pislognak a fűtőizzók, mint a karácsonyi kirakat. Aggódom, hogy az izzók ezt nem fogják sokáig elviselni. Egy soros diódára gondoltam, így 110 V (az egyik hullámban) a fűtőfeszültsége. Így lassabban fűtene, de biztosan tovább bírnák az izzók. Van erről valakinek véleménye? Láttam itt a Fegyver Zoltán képei között ellenállást. Vajon több ilyen 40W-os ellenállással lehetne fűteni?
Másik probléma:
Felkötöttem bele 4 db pontos hőmérőt 10 cm-es magasságkülönbséggel, így majdnem az aljától a tetejéig tudom mérni a hőmérsékletet egyszerre. A gon az, hogy a legalsó tojástól a legfelsőig 2 ºC különbség van. Úgy sejtem, hogy nagyon gyenge a levegő keringetés. Valószínűleg tennem kell még bele néhány ventillátort. Hogy fúvassam a levegőt? Az izzók felül vannak. Oldalra fúvassam, vagy lefelé az izzókról vagy csak az egyik oldalról lefelé, hogy cirkuláció induljon be? Jobb lenne, ha a fűtésem az aljában lenne és onnan fúvatnám felfele?
Köszönöm!
Üdvözlettel:
Bfg10k