LittleBig Creative Commons License 2008.08.16 0 0 8015
Na, megesett a new B3 kipróbálása. Vegyes érzelmekkel távoztam. Egy gyönyörű hangszerről van szó, ami talán a billenő kapcsolók kivételével tényleg b3-nak néz ki. Azért a doboz megmunkálása valahogy nem olyan nemes...A felület kiváló, pont mint az igazi, jó billentyűzet, minden a helyén van. A fekete billentyűk lerögzítő mechanikája elég nehezen jár, de hát vadi új hangszerről volt szó :) Két db 122X leslie ordított a fülembe, remek kis műszerek azok.

Nem tudom eldönteni, hogy csak a hangzás miatt, vagy inkább más tényezők miatt nem éreztem ugyanazt az izgalmat, mint egy igazi Hammond előtt. Talán egy 50-60 éves hangszer előtt nagyobb tisztelettel foglal helyet az ember, akár jobban szól, akár nem. Talán az a többlet tisztelet és zene iránti áldozat, amit a tulajdonos és a cipelő emberek hoznak, az teszi ünneppé az igazival való találkozásokat.
A rövid filó után a hang: egy ujjas szólóknál kíválóan teljesít, perka oké, kicsit sok volt nekem a magas tartomány, de ez azért lehet, mert máshoz vagyok szokva, és ezekben leslie-kben kicsit korrektebb magassugárzó van, mint a Jensen V21. Tenyerelésnél és akkordszólóknál, full hangszínen viszont kimegy az erő belőle. Rhodával beszélgettem fél percet, és ő is azt panaszolta, hogy szerinte mintha nem lenne elég a polifónia. Mondtam neki, hogy szerintem nem az lehetett a baj, gondolom ez is full-polifón hangszer, bár nem néztem utána. De a lényeg, hogy ő is azt érezte, hogy a tenyereléskor elfogy a dög a cuccból. Talán azért, mert nem erölködik, mint a régi Leslie-k.

A Rhoda koncert nekem kicsit csalódás volt. Abban reménykedtem, hogy kicsit bluesosabbra, piszkosabbra veszi a figurát, de nem, jöttek a bevált slágerek sorban, Tequilla, Caravan, Hit The Road Jack, If I should Lose You, Mack The Knife..... pár spirituálé is elfért volna....
Mindezt nagyon tiszta orgona hangon, és kevés hangszín-beli változatossággal, viszont fantasztikus előadásmóddal és közvetlenséggel, lehengerlő basszusmenetekkel produkálta. Talán egy kicsit funkysabb dobossal jobban védhető lett volna a buli. Mindemellett a tömeg imádta.

Mivel a pedálsorom ott volt, gyorsan aláírattam vele :)
Előzmény: benkodavid (8005)