Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.16 0 0 319
Üdvözletem!
Majd még meglátjuk. A télen lesz időm. Most meg jó ez. Végülis nem hiszem, hogy így is tele lesz rakva ez a keltető is. Ennyi csibére nincs szükségünk. Csak már úgy belejöttem a keltetőépítésbe :-) Az éjjel pihent a masina, mert féltem, hogy valami gond lesz. Vihart mondott erre az időjárásjelentés. (Baja mellett)
A hőfokszabályozóval az a gond, hogy elég nagy a hiszterézise (kb. 1 C fok). Van önhangoló funkciója, azon is végigment és mégsem jó. A munkahelyemen azt mondták, hogy valószínűleg on-off üzemmódban van, nem pid-ben. Hát nem tudom, csináltam rajta egy gyári beállítások visszaállítását, akkor úgy tűnt, hogy végre pid-ben van, de a beállított 39 fokot magasan túlszárnyalta. 42 fokig ment fel. (biztos ment volna tovább is)
Akkor megint egy önhangolást indítottam rajta, de most a felfűtött hűtővel próbálkoztam. (kiszellőztettem 39 C fokra). Ez sem jött be (most közel 2 C fokos lett a hiszterézis)
A baj az, hogy vár.... visszahűl.... bekapcsol....fűt fűt fűt visszamelegszik.
Kb. 1 percig nem fűt utána meg vagy fél percig folyamatosan fűt. Tényleg olyan, mintha on-off-ban menne. Pedig szerintem pid-ben van. Úgyhogy ma este nem lesz elindítva a tojásokkal.
Üdvözletem:
Bfg10k
Előzmény: fapeter (318)