Sziasztok!
Fiatal rajongónak számítok szerény 16 évemmel, az egyetlen Solaris koncertélményem a 2006-os MüPa-koncert. A zenekart édesapám után szerettem meg (akiről nem túlzás azt állítani, hogy 2 kedvenc magyar zenekara a mai napig a Solaris, illetve az After Crying). A fórumnak eddig csak figyelője voltam, most úgy döntöttem, mégis írok. Hogy mi ennek az oka? A keserűség, és a szomorúság, a fórum eddigi tartalmát olvasva, és a jelenlegi helyzeten...hát...kiakadva.
Komolyan, ennyi év után egy név miatt minden eltűnik, amit eddig Solarisnak hittünk? És most még Tamás és Laci is kiléptek a Nostradamusból? Pedig már éppen azt tervezgettem, hogy elmegyek, és megveszem az új Nostradamus-lemezt, de így...kellemetlen keserűség fog el, ha erre az egészre rágondolok...
Talán tényleg szerencsés lett volna a fiúk részéről, ha a Solaris Fusion, mint név, sose jön létre. Akkor nem alakult volna ki a jelenlegi helyzet, és mégis egy remek progresszív rockbandával bővült volna a magyar zenekarok listája. Így most egy kicsit úgy érzem, mintha a Solarist lélekben teljesen eltemettük volna...
Halványan azért még mindig reménykedek...de talán valahol valóban azt érzem, hogy a Solarist, és a - most már - Nostradamus zenekart sosem kellett volna név, illetve számok tekintetében összemosni.
A Nostradamus-lemeznek csak a demóit ismerem. A Solaris-életművet teljesen. Az Archív harmadik anyagát például tűkön ülve várom, mind a mai napig. Mindkét zenekarnak remek szerzeményei vannak. Mint ahogy sokan korábban írtátok, kitűnik a koncert-élményeitek alapján, hogy Vali is egy egyéni stílusú billentyűs, és Robi is az. És ez a 2 zenekar különböző tagjairól mind el volt mondható. Más, és mégis ugyanazt a stílust csinálják.
Mi lesz most? A Nostradamus vajon talál új zenészeket Laci és Tamás helyére? Vagy egyszerre 2 legenda szűnik meg? (Igen, már a Nostradamus is az!)
(zárójeles megjegyzés, hogy a saját iskolám újságjának a főszerkesztője vagyok, és indítottam az újságban egy zenei rovatot. Zenekarokról szól, saját megítélésem szerint. Most döntöttem úgy, hogy előre dolgozom, és megírtam bele egy ajánlót a Solarisról. Természetesen az újság csak valamikor ősszel jelenik meg, és természetesen csak az iskolában, ugyanakkor úgy érzem, hogy erre a cikkre most nagyon szükség lesz!)