Karejeva tényleg sérült - némi nehézséggel sikerült megtalálnom a kommünikét oroszul is az egyik portálon; jellemző módon az OKSz, Zvezda,Lada, «Весь спорт» etc. webhelyeken egy sort sem írtak erről. De így most már hivatalos. Trefilov különben 'ránézésre' térdszalag-szakadást állapított meg.
Hivatalosan Karejeva a brazilok elleni meccs elején sérült meg, ebben azonban én nem vagyok biztos. Egyrészt Trefilov egy szóval sem említette hogy a brazilok brutális védekezésének esett áldozatául egyik legjobb játékosa (ami különben ilyen esetekben érthető lenne és amúgyis gyakori toposz...). Másrészt: Karejeva a RUS-BRA mérkőzés jegyzőkönyve szerint 9p30 játszott azon a meccsen, de az érdekes, hogy a részletes statisztikában a neve mellett egyáltalán semmi nincs (sem gól, sem gólpassz, sem technikai hiba...teljesen üres). A Kamputvikling-ben (Play-By-Play) egyszer sem említik, bár ott jegyzőkönyvszerűen rögzítenek minden fontos eseményt. Mivel Karejeva az orosz csapat kulcsjátékosa, el nem bírom képzelni
azt, hogy 9 1/2 percen keresztül pályán volt és gyakorlatilag labdához sem ért. Hacsak nem arról van szó, hogy már a mérkőzés előtt megsérült de Tref pályára küldte, hátha mégis bírja. A handball.hu kommentjeiben írja vki, aki látta a meccset h Karejeva a meccs elején játszott egy keveset, de nagyon rossz formában volt és Trefilov tíz perc után lehívta. Eszerint nem volt látványos sérülés a pályán (mert arra biztos emlékezne mindenki). Karejeva sérülten megpróbált játszani, csak szenvedett a pályán (ezért nincs is jegyzőkönyvezni érdemes megmozdulása); kiderült hogy ez nem fog menni és Trefilov levonta az elkerülhetetlen konklúziót. Nagyon valószínű, hogy az előző napon edzésen sérült meg, de ezt inkább nem hozták nyilvánosságra valamilyen okból.
A RUS-BRA meccsen egyébként Bliznova is megsérült, le is bicegett a pályáról. Az ő sérülése nem komoly, a kommüniké szerint 'ínhúzódás', de ismerve hosszú sérülését és azt hogy előtte műtötték a lábát könnyen lehet hogy kevesebbet és óvatosabban fogja játszatni Trefilov, nehogy komolyabb baj legyen. (Bár Bliznováról el nem tudom képzelni hogy a pályán visszafogja magát, ő nem az a típus.) És ott van még Posztnova is, aki Trefilov szerint bármelyik pillanatban kidőlhet...