Greg Pirate Creative Commons License 2008.08.14 0 0 640

Üdv mindenkinek!

Barátnőmmel mi is ott voltunk és a következő képpen tudnám osztályozni a koncert egyes elemeit (1-10-ig):

Zenekar teljesítménye: 10

Szerintem nagyon jól játszottak, lelkesen, dögösen, profin, osszeszokottan, nagyon jó volt ezt látni és hallani.

Alanis teljesítménye: 9

Majdnem 10, mert nagyon őszinte volt és odaadó, de a végső átadást időnként hiányoltam belőle. A koncert 80%-ában szerintem teljesen átadta magát az eseménynek, 20%-ban pedig inkább a szerepét játszotta, igaz, tökéletesen. Kifogástalanul énekelt, ahogy szokott, igaz ezt nem lehetett általában rendesen hallani (erről később).

Ez nem számít az osztályzásba, de valóban, a korábban fioligrán, nagyon csinos kis nő elhízásban van, amolyan "angolszászosan", ahogy tanult kollégám fogalmazott. De nem ezért szeressük őtet. Én legalább is.

Hangzás: 2/3

Ez az a faktor, ami miatt az egész koncert összességében fos lett. Én nem tudom, ki ült a keverő mögött, de vagy tartozott egy bosszúval az énekesnőnek és azért keverte a zenekar mögé, vagy nem volt füle, vagy nem volt agya. A zenekar is rosszul volt keverve, a hangszerek aránya a középszar és a viccesen dilettáns között ingadozott, de ez a kisebb baj. Egy énekesnő koncertjén ne lehessen hallani az énekesnőt, 2008-ban (nem 1968-ban, mert kb. úgy szólt, ami akkor még elment volna)?

A hangerő is kisebb volt a kelleténél, mert a koncerten kívül a mellettem rögfögő két és fél méteres középrészeg német fiatalembert is kitűnően hallottam végig. De ez valszeg a Sziget sajátossága, a szokásos hangerőbalhék (újpestiek) miatt, amit megértek.

Összességében nekem jó koncert volt, mert először láttam az AM produkciót élőben, és bár rosszul szólt, de azért az is kiderült, hogy a saját, önálló koncertjükön mennyivel többet kaphatok majd egyszer, ha lehetőség adódik.