Üdvözlet mindenkinek,
Ugyan még csak elméleti síkon foglalkozom a keltetőépítéssel és figyelemmel kísérem az itt folyó munkát ( ahol tudok hozzászólok vagy jót, vagy kevésbé jót, ezt döntsétek el.), de nem megyek el semmi mellett ami ide jó lehet.
Ezt nézzétek meg, mit találtam otthon a polcon:
Eredetileg évekkel ezelőtt kapunyitót akartam belőle csinálni, de vgül nem emellett döntöttem, mert nagyon lassú lett volna.
Hogy mi ez?
Ez egy Mercedes autó ülésmozgató hajtóműve. Bontott cucc, 12v-os, kettős csigahajtás van benne és akkora a nyomatéka, hogy az ülést a rajta ülővel együtt is elmozgatja.
Arra gondoltam, hogy a forgatóegységhez kiválóan alkalmas lenne a Fapeter által rajzolt vezérléssel. Közvetlenül a középső keret tengelyére lehetne csatlakoztatni, semmiféle karos mechanizmusra nincs szükség. Szerintem a nyomatéka bőven elég.
Ha a keret tengelye kinyúlik a hűtődoboz oldalán kívülre, akkor a hajtás kívülről megoldható, belül csak a 2 végállás kapcsolót kell elhelyezni.
Hát ennyi. Ötletnek. Bontóban talán nem olyan drága (én kaptam, így nem tudom, hogy mit kóstál), viszont nagyon leegyszerűsíti a forgatás probléma megoldását.