Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 2
És ugyanővele egy másik, sokkal régebbi interjúból:

"-A Boann után jött az Andersen, az első magyar zenekar, amelynek a klipjét az MTV a 120 Minutes-ben lejátszotta...

- Az Almási téren, amikor még a Boannal zenéltem, találkoztam egy Gasoline nevezetű amerikai zenekarral. Komplett kábítószeres társaság volt, akik elvonókúrára jöttek Magyarországra, mondván a 90-es évek elején nehezebb lesz itt drogot szerezni. Volt, aki visszaszokott, volt aki nem, néhányan hazamentek, a többiek pedig itt maradtak. Velük alakítottam meg az Andersent. David Bornstein, az egyik fiú kiváló angol szövegeket írt. Én akkortájt már gyártásvezetőként dolgoztam Varga Csaba rajzfilmstúdiójában, amely készített filmeket az MTV-nek is, így kerültek ki a klipek Angliába, a 120 Minutes-be. A műsorba mindenhonnan be lehetett küldeni videókat a világból, hihetetlenül izgalmas zenéket mutattak be. Az alternatív zene, az alternatív kép, “home videók” fóruma volt. Nyitottak voltak mindenre, ami új.

- Vargáéknál gyártásvezetőként kezdtél, majd animátor, később pedig rendező lettél. Mi motivál abban, hogy mindig újabb és újabb művészeti ágakkal próbálkozz?
- Amikor a zenéről a filmre váltottam terhessé kezdett válni a színpadi lét. A fellépések, a koncertek egyre kevésbé vonzottak, megszűnt az az ambícióm, hogy közönség előtt szerepeljek. A zenekar másik alapítójával, David Bornsteinnel másképp kezdtünk gondolkodni a zenéről, és az angol nyelvű szövegeinkkel Magyarországon nehezen boldogultunk. A nemzetközi piacra nem tudtunk kilépni, mivel még nem voltak itthon menedzserek. A tömeg is fárasztott. Volt olyan, hogy koncert előtt tíz perccel taxival mentem a helyszínre. Pánikbetegségem volt, ami közlekedési fóbiával társult, a buszozást sem bírtam. David 1997-ben kábítószer-túladagolás következtében meghalt."

A teljes interjú itt.

Megvannak valakinek a klipjeik? Nekem kettő rémlik a 120 Minutes-ből, és megnézném őket újra, de sehol semmi.