Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.12 0 0 284
Üdvözletem!
:- ) Nem írtam sehol, nekem gyári hibám, hogy elég passzosra csinálom a dolgokat. Az eredeti méretben a fakereteket is olyan jól kicentiztem, hogy a végén az első alig akart beférni. Nem tudom minden hűtő olyan-e, mint ez, de ez befelé szűkül és ezt eredetileg nem vettem figyelembe. Ma közben hazahoztam egy 175 literes hűtőszekrényt is. A motorja állítólag jó (csak nekem nem akar ezek szerint elindulni és a tippem szerint az olaj sem tavaly lett leengedve) Végülis a ház a lényeg. Ebből egy bújtatót szeretnék csinálni, már a postán van a másik hőfokszabályozó. Illetve annyira nem bízom a munkámban, hogy ha esetleg valami gáz lenne a masinával, akkor gyorsan át lehet rámolni a másikba és a tojások semmit nem vesznek észre. Ma nem fotóztam. Látványos fejlődés már nincs. Beburkoltam PVC-vel a kompresszor helyét, kifugáztam sziloplaszttal. (A sziloplaszt oldja a purhabot - annak szólok előre, aki ezzel akar ragasztani!) Beüzemeltem üresen, keretek nélkül. Kaptam egy hőérzékelőt, amivel tökéletesen ment a masina. A keringetés lehet, hogy nem elég. A melegedés folyamatában 30 cm-el a hőérzékelő alatt 2-3 C fokos eltérés volt tapasztalható (keringetés ment). A csöveket hátul hőszigetelni kell, mert sok hő elszökik. A tetején még meleg a cső, mire leér a levegő, elég jól lehűlt. Pedig legalább 28 C fok volt a műhelyben. Ugyanez koratavasszal elég bajos lesz. A méregdrága tanítható ezred fok pontossággal bíró ketyerémmel meg egyáltalán nem vagyok megelégedve. ezzel a hőérzékelővel nem tud még tized fokot sem. Egész fok pontossághoz meg elég drága volt. Ja az eltéréseket üveghőmérővel mértem (analóg). Remélem hasznát veszi valaki a tapasztalataimnak.
Üdv:
Bfg10k