elmax
2008.08.11
|
|
0 0
110
|
Sziasztok!
Itt egy kis történet egy szerelőhöz akihez ne menjetek (Nógrád megye és Szécsény város):
Oleo Mac Sparta 25 gépre sikerült szereznem szöghajtást és csapágyakat. Össze lett szerelve fizettem is 18 ezer forintot. (Eredetileg kevesebről indultunk, de aztán ahogy teltek a hetek fogyott a türemlem, és nála meg nőtt az ár.) Miután átvettem a gépet azért rákérdeztem, hogy jól működik-e...és most figyeljetek: Ja azt nem beszéltük meg, hogy beindítsam és kipróbáljam!.-mondja a "szerelő". Erre én, hát akkor próbáljuk ki most. Beindult, a damil pörgött, aztán leállt. Kevés volt a benzin, más gond nincs.
És itt a lényeg:
Itthon keverék (cca. 1:49 makita 2 ütemű motorolaj és 95 ÖMW benzin) beönt, pöccre indul aztán meg mikor gázt adok lefullad. Ha csak hagyom, hogy menjen a motor és nem vágom a füvet (ilyet csak most csináltam, hogy lássam mi baj) elmegy percekig. Aztán gázt adok, még felbőg a motor és leáll. MIÉRT? (A törénethez hozzá tartozik a gép állt vagy 2 évet, elötte az apósomé volt aki nem sokat használta, de valószínúleg nem kimélte. A légszűrőnél letört egy kis múanyagvacak ahol bemehetett esetleg poos levegő is?) Szédszedtem a szárat és a motort külön járattam a szöghajtásnál, akkor jónak tünt. Vissza raktam és most ugyanaz. Ötlet, tanács? Azon kivül, hogy vigyem másik szerelőhöz. |
|