Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.10 0 0 255
keltető Üdvözletem!

Fapeter! Érdekelne engem ez a kényszerlégkeveréses technika. Ez az, amiről már jóval korábban beszéltél? Ezt nagyon jó levegő keverésnek gondolom. Úgy terveztem, hogy 2 vagy 3 db 50-es PVC csővel vezetem le a felfűtött levegőt a hátsó fal mögött föntről lefelé. 1-1 ventillátor fogja fújni a csőbe a levegőt, 1-1 meg alul szívja ki belőle, illetve fújja be alulra. Ha 1-2 ventillátor a 21 nap alatt megmakkan, akkor sem vészes a helyzet. Erről, ha kérhetnék véleményt, illetve a szellőztetés/hűtés módszeremről:
Nem tudom, meg lehet-e oldani, nem fúrnám ki a hűtő oldalát alul és felül körbe lyukakkal a szellőztetésért, hanem inkább időnként átfúvatnám friss levegővel. Ezt úgy oldanám meg, hogy egy 50-es csőcsonkot vezetnék be alul, illetve felül, amibe 1-1 ventillátor lenne építve. A felső kifele tolja a levegőt, az alsó meg befele. A keltető átellenes oldalán lenne a kifújó csonk, hogy teljesen kicserélődjön mindenütt a levegő. Ilyenkor a fűtés és a levegőkeringtetés ki lenne kapcsolva. A csőcsonk felül kívülről szalámira lenne levágva és egy vékony műanyaglapot fogatnék fel rugalmasan, hogy csak akkor nyíljon ki, ha a ventillátor megy. Ugyanezt alul is, csak belülről. Nem tudom mennyire érthető, holnap csinálok egy próbát és lefotózom, akkor tisztább lesz.
Így állok most: kompresszor helye lehőszigetelve, borítás még nincs. Az oldalfalon mozgó, lötyögő műanyagborítás vissza lett ragasztva, Az ajtót kivágtam és beragasztottam a 2 db 5mm vastag üveget. Olyan nehéz lett az ajtó, hogy forgató nélkül üresen kicsi híja, hogy nem rántja előre az egész dobozt amikor nyitva van.
Üdvözlettel: Bfg10k
Előzmény: fapeter (252)