mountjoy Creative Commons License 2008.08.10 0 0 1634
üdv az izland fórumozóknak!

olvasgatom már egy ideje ezt a topicot, de eddig nem szóltam hozzá. most viszont szintet váltok.
19-én indulunk ketten reykjavikba, és szept. 9-én vissza (icelandexpress). vagyis össz. 3 hetünk lesz a szigeten. mi igazából gyalog túrázni fogunk, ill. néhányszor használunk majd távolsági buszt a közlekedésre (ki a fővárosból, a túra végén vissza reykjavikba, meg esetleg két túrahelyszin között az átjutásra)
képlékeny tervünk szerint kb. 200 km-et gyalogolunk le a 3 hét alatt, a felföldön csavarogva. és persze, mint a vándortáborban, mindent a hátunkon fogunk vinni. azért időnként utunkba kerül majd 1-1 kisebb vásárlási lehetőség (hveravellir, landmannalaugar, thorsmörk), ahol remélhetőleg frissíthetjük készleteinket, meg magunkat.
néhány dolog tisztázásra vár még a szervezéssel kapcsolatban, kérem szépen, aki tud segítsen. előre is köszönöm.
ugyanis nagyon nemmindegy, hogy csak néhány napi, vagy 1-2 hétnyi kaját viszünk-e.

- milyen ennivalóra számítsunk a köv. helyeken: hveravellir, asgardur(a kerlingarfjöll-hg.-ben), landmannalaugar, thorsmörk, skógar camping? szóval pl. kenyér, konzerv, csoki, van-e? gázpalack a főzőhöz kapható-e?

- általában a hut-oknál kapható-e bármi is? mert tudom a legtöbben van személyzet is, és ebből kiindulva hátha vmi alap élelmiszer vásárolható.

- ami elég fontos: a fent említett helyeken van-e áram, pontosabban a látogatók számára használható áram? ugyanis elég sok akkut viszünk (fotóaparát, gps, lámpa, mp3...) és ha biztosan lesz vhol lehetőség akksit tölteni, akkor nem kell 1 kilót elvinni belőlük. (pl. a fényképező, gps 2-3 naponta megeszik egy garnitura akkut)
ja, és izlandon milyen a csatlakozó? használhtjuk-e átalakító nélkül az itthoni villásdugót?

- a fővárosban hol lehet a kedvező áron élelmiszert vásárolni?

- a nem dombornyomott kártyát (cirrus/maestro) is jól lehet használni odakint?

- nagy az esélye, hogy elveszik tőlünk az 1-2 rúd szalámit a határon? persze nem fogjuk hirdetni, meg mondjuk betekerjük a hálózsákba.

aztán majd leteszteljük tényleg van-e melegvíz, pénz bedobás nélkül is landmannalaugarban. mert akkor... :-)