Sziasztok!
Én most úgy érzem, hogy kétszer léptem ugyanabba a tócsába, mert sajnos úgy 2 éve hasonló cipőben jártam mint most.
2004-ben Debrecenben vásároltunk egy újépítésű lakást és úgy 1,5 év csúszás után borult el az agyunk és ügyvédhez mentünk. Először jöttek a lakógyülések ahová persze az építésvezetőket küldték, de sem csoprtosan sem pedig egyénileg nem tudtunk eredményt elérni. (Attól félek most sem fogadnak minket hiába megyünk oda, majd kiküldenek valami ügyintézőt.)
Az ügyvédi segítséggel végül visszakaptuk a pénzünket, de nem volt egyszerű. Először azt kérték, hogy mondunk le a jogunkról, hogy el tudják adni az ingatlant és abból kifizetnek minket. Erre persze nem voltunk hajlandóak, ezért erre hívatkozással kb. 3 hónapig tartott amíg kifizettek minket. Utánna még hónapokig intéztük a hitel megszüntetését, jelzálog törlését. (addig új lakást sem tudtunk venni).
Úgyhogy nem egyszerű, és ezt Ők is tudják, ezért nem félnek tőle, hogy valaki is visszalép. Arról nem is beszélve, hogy aki 2006-ban vett lakást azt azon az áron fizetik ki, és 2008-as áron újra eladják, mi meg mehetünk egy újabb lakóparkba ahol ugyanez vár ránk.
Úgy gondoltam, hogy ha 80%-os készültségnél veszek lakást akkor nem ismétlődnek meg a régi események, de tévedtem. Ezek szerint nincs új a nap alatt.
A fentiek miatt Én mostmár kivárom, nem lépek vissza.
Csaba