Sziasztok,
Régen szóltam, de most úgy érzem, szükséges.
Annyit előre bocsájtok, hogy nem vagyok TZ-s, aki ismer, az tudhatja, sőt! Valószínűleg komoly jogi vitába fogunk keveredni a TZ-vel a terasz miatt, de ez más kérdés...
Most a gklejárókról (pontosabban az F épületrész teremgarázshoz tartozóról. Megjártam. 2x is. Először egy dobozos kisteherautóval, majd egy sportkocsinak minősülő leültetett kocsival.
1. Nem igaz, hogy nem lehet fellátni, mert végig lehet látni a korlátokat, és sokat segít, hogy nincs törésvonal a feljárón (mint mondjuk az Árkádban)!
2. Lehet kontrollálni a kocsit, nem kell ezerrel feltörni a mélyből, persze úgy, hogy a kuplung se menjen tönkre és meg lehet állni az előtt a rész előtt, ahol gyalogos feltűnhet, na persze ismerni kell a kézifékes indulás módját.
3. A feljáró előtti terület nem járdának minősül, hanem úttestnek, ezért a gyalogosoknak kötelességük megállni és szétnézni, sőt szerintem a gyalogjárda még csak nem is játszótér, és ezt jó, ha megtanítjuk a gyerekeinknek!!
4. Ha a XVI. kerületben körbejártok, nagyon sok magánház feljárója sokkal meredekebb!
Természetesen nem azt mondom, hogy átlagos a közlekedési helyzet, de kis figyelemmel elkerülhető a veszély. Persze ha meg azt veszem, hogy a József utcába rendszeresen hajtanak be szembe autók (nem biciglisek vagy robogósok, ami persze nem azt jelenti, hogy nekik elnézhető lenne!), akkor sajna biztos, hogy előbb-utóbb várható valami "esemény" a feljárónál, hisz a legalapvetőbb szabályokat sem tarjuk be sokszor!