Két hozzászólást idéznék a fórumról, mivel tudnunk kell, hogy két autóval felvonultak a kisebbség képviseletében néhányan tegnap este egy nem kisebbségi család házához. (A felgyújtjuk a magyarok házait kijelentés már az attack idején elhangzott.):
"27. 12.,-15.-nek!!!,
2008-08-08 11:05:15
Szégyelljétek el magatokat!!! én ott voltam a tegnapi beszélgetésen és az összecsapás végkifejleténél. Még szerencse, hogy a konkrét verekedést nem láttam! Egy idős nénit elvitt a mentő mert sokkot kapott, a tetves cigánygyerek vasvillával a kezében ment az utcán. A saját szememmel látta! Hallottam a kétségbeesett segítségkérést, a tehetetlenségtől síró nőket, azt a létbizonytalanságot, kiszolgáltatottságot, amiben az emberek ott élnek. Engem érdekelt, hogy mi van ott, ezért megkerestem őket, meghallgattam a problémáikat és most próbálok segíteni. A magam módján, úgy ahogyan egy nő segíthet egy ilyen helyzetben. Minden Lőkösházi és a magam nevében ki kérem magunknak, hogy hazugnak nevezzen minket bárki is, és ezekhez a retkekhez hasonlítson. Kikérem magunknak, hogy rajtunk nevet az ország, és lebozóttüzeznek vasvillás támadást, életveszélyes fenyegetést stb! Tittikém! Röhögjél csak nyugodtan! Kíváncsi lennék az arcodra, ha azt olvasnád, hogy a lőkösi "bozóttűzben" x ember életét vesztette! Csak meg ne történjen!!! Akkor is röhögnél szerencsétleneken ország- világgal együtt?"
"35.Corvus-Kora R.,
2008-08-08 11:25:09
Hosszú évek alatt fáradtságos és kemény példaértékű alkotói munkámmal( természetesen a vállakozásom mellet) azon fáradozom, hogy Lökösházát ahol születésem óta élek, ezt a színvonalas, szép kis települést felemeljem városi színvonalúra. Példa erre a május 2-ai reneszánsz fesztivál, stb. amiről a helybéli sajtó egy mukkot sem írt. Ellenben az aug.5-én történt szégyenletes esemény címoldalra került. Néhány példátlan magatartású ember percek alatt maga mellé rántja a mélybe a település jó hírnevét. EZT NEM SZABAD HAGYNI,nyugalmat és biztonságot szerető emberek. Emlékezzünk vissza 1992-ben aug.20-án a Szent István szobor avatás napján kik folytották el a falunapot balhéjukkal, szintén percek alatt.
Corvus-Kora Robert"
Az első hozzászóló "tetvesezésétől" és "retkesésétől" elhatárolódom, de indulatát és felháborodását megértem. Mond olyankor keresetlen szavakat az ember fia/lánya.