Izram Creative Commons License 2008.08.08 0 0 6348
En ugy neztem ,hoyg a muszer ugye egy patkoi alaku sargarez alkatresz tagulasaval mukodik..azt pedig melegiteni kell...ugy gondoltam ,hogy a vastag drot atmelegiti es attol tagul! De fene tudja...

Km ora!

Nem tudom mennyire szedted szet de inkabb leirom azt is! En ugy irom le ahogy haturol szedtem szet, mert ha lejon a mutato es le lehet venni a szamlapot akkor az talan egyszerubb...de nekem nem jott le...nem akartam eltorni, elgorbiteni...es feltetelezem mashol sem jon le szivesen...plane ,hoyg ugy tunik akkor vegleg elkalibralnad az orat...

Kiveszed csak a km orat...ez gondolom menni fog....aztan hatuljan van egy lemezborits, 2 csavar. Alatta egy ontveny amibe a km ora spiralja van csavarva...2 csavar, le vele! Ekkor kiesik majd egy fogasrud....konnyu visszarakni, ne torodj vele, csak nezd meg hol volt! (elotte nezd at, hoyg hoyg mukodik az egesz, hogy kepben legyel)

Na, ekkor mar konnyebben hozzafersz a szamokhoz...azoknak van egy tengelye...a "hazon" belul rajta figyelnek a szamok es mellettuk a fem fogaskerek ami esetemben elforgott, az hajtana a szamokat!.

A tengelyt kihuztam mert ugye siman kijott, tekintve ,hogy nem volt rajta fix a fogaskerek....csak az egyik iranyba tudtam kihuzni mert a "hazon" kivul is van egy fogaskerek, egy sokkal kisebb kis sragarez, amit az a fogasrud hajt ami az elejen kiesik majd...

A bokkeni, hogy csak ebbe az iranyba jon ki, ertelemszeruen a kis fogaskerek miatt...de itt beleutkozik egy femlemezbe...nem sok szerepe van annak ott , de muszaj ujjal meghajlitani egy kicsit, maskulonben nem fogod tudni kihuzni...utana majd visszahajlitod...konnyen adja magat, nem kell aggodni! Valoszinuleg az a szerepe, hogy ha magatol is kifigyel a tengely akkor ne tudjon szethullani!

Tehat kijott a tengely...ekkor meg a szamok es a fogaskerek a helyen marad mert elotte van meg1 tengely, kis apro feher fogaskerekekkel amik sorbarendezgetik a tobbi szamot! Ha kezben lesz erteni fogod!

A napi szamlalo ezek mogott van, egy pic, a haz oldalanal egy csavarral felfogatott fogaskerekecske hajtja meg oket a rendes szamlalo alapjan...azzal ne torodj es ki ne csavard mert marha nehez lesz visszarakni:)))

Na tehat ha kijott a tengely akkor a kis feher fogaskerekes tengelyt is ki kell venned...ez nekem csak az egyik iranyba volt hajlando mert a masik iranyba el van lapitva a tengely vege es nem fert ugye at a lyukon (pedig a masik iranyba , tehat amerre a masik tengely jon majd ki, sokkal jobb lett volna)..igy is fogoval megcsipve a veget kellet kirangatni.....raadasul nem jott ki teljesen de annyira igen ,hogy a rossz, elforgo fogaskereket ki tudjam venni mogule...kicsit oldalra kellett fesziteni de kemyelmesen kiesik..

Mielott kepzavar volna en azert vettem ki a szamok tengelyet mert ugy terveztem a kis feher fogaskerekek tengelyet is kiveszem...de csak felig jott ki igy nem tudtam kezben megcsinalni amit akartam...tehat az en esetemben eleg lett volna csak addig kihuzni a szamok tengelyet ,hogy a fem fogaskerek mar ne legyen rajta es azt ki lehessen venni....de hat a feher fogaskerekek tengelye nem jott ki cak felig..igy inkabb bent a hazban raktam ossze..

Kezedben a fogaskerek...egy csopp pillanatragasztot nyomtam a belsejebe ahova a tengely becsuszik, de gondolom csavarragaszto is megteszi...ne a tengelyre nyomd mert akkor ha azt visszatolod az osszes szam belsejet osszeragasztozza :))) VIsszaraktam a fogaskereket a helyere (nehogy forditva :) ) es visszatoltam a tengelyt...igy ugye utoljara a fogaskerekbe csuszik be...es ott szepen felragad ra a "tettes" :) Forgasd majd egybol a tengelyt amig jonak latod, nehoagy a hengely vegere kerult kis ragaszto beragassza azt is :) Nalam nem volt gond :)

Kicsit nehezen ment vissza, kocogtatni kellett de ment! Ekkora a felig kihuzott es felrefeszitett kis feher fogaskerekes tengelyt is visszarendezgeted...jo szopatos a szamokat jol elrendezni es a tengelyt is visszatolni de eljatszadozol vele akkro menni fog..azaz csak akkor szopatos ha konkret szamot akarsz beallitani majd mert ha nem akkro siman visszamegy..lesz amennyi lesz (csak ne feles alapotban aljon:))))) Ha ott leszel, erteni fogod!!! ...en azert elszarajkodtam vele vagy 10 percet!

Ha kozel jarsz mar a valasztotta szamhoz, inkabb majd a hazon kivuli kis fogaskerekkel tekerd oda, jobban jarsz :) Elore es hatra is lehet tekerni!

Utana mar csak fogasrud visszarak, spiral haza visszarak...ekkor eletre kap majd a km ora mutatoja is!

Hatuljara a lemez visszarak....es amen!

Ha nagyon kesze-kusza, akkro szolj es atfogalmazon a problemas reszt :) Kivancsi vagyok sikerul e!

Nekem mindennel egyutt, a 10 perces szamallitgatasokkal, a hiba kitalalasaval egyutt sem volt tobb mint fel ora....szerintem menni fog siman!

Hajra!
Előzmény: te_o (6343)