Bfg10k_
2008.08.06
|
|
0 0
215
|
Nincs kérdés. Az általad leírt forgatóbekötés világos volt. Az astabillal meg lehet oldani, hogy 2 órát egyik ágban folyik az áram, 2 órát meg a másik ágban. 2 RC tag van a kapcsolásban. Most láttam több kapcsolást astabilra, amit én ismerek abban 2 db tranzisztor van 2 db kondenzátor és 2 db ellenállás. Egy-egy tranzisztort egy-egy RC pár befolyásol. Az egyik RC taggal állítom a relé behúzott állapotában levő időt, a másikkal elengedett álapotában. Jelen esetben ezek egyformák. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ilyen hosszú időt lehet-e vele állítani? Rövidet biztos, mi led villogtatásra használtuk. Most keresgéltem, hogy az RC tagot hogy számoljam ki. Reggel óta közben halad a keltető. A forgatóhoz a szögvas keretek elkészültek, már csak fúrni kell és a laposvas tartókat felcsavarozni. A hellyel bajban vagyok, mert nem fér el a hűtőben. Forgatás nélkül simán elfér, de fel-le annyi hely kell neki, hogy a kompresszor helyét kialakító falat ki kell vennem. Most el kell mennem fürjkakasokat venni, utána folytatom a forgató készítését. Remélem mostmár érthetőbben írtam le, hogy az időzítést hogy gondoltam. Már nem emlékszem pontosan, mert több, mint tíz éve tanultam és soha nem használtam eddig semmire, de úgy rémlik, hogy a kondenzátorokat tölti az ellenállásokon keresztül addig a feszültség szintig, amíg át nem billen a másik állásába a tranzisztor. Üdv: Bfg10k |
Előzmény: fapeter (214)
|
|