Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.06 0 0 209
Üdv!
Nem baj, ha pontatlan, forgatásnak tökéletes. Én sem mennék oda percre pontosan. Az elektronikával nem állok rosszul, de mindíg elkel a segítség (elektronikai műszerész az alapszakmám) dobozolással sincs különösebb problémám (eredetileg asztalosnak tanultam, de az utolsó évet nem végeztem el), legfeljebb az anyagbeszerzés :-) Most éppen bejöttem kicsit feltöltöm magam sörrel, hogy bírjam ezt a meleget, szabom le a szögvasat meg a laposvasat a forgatóhoz, utána hegesztés. Mikrokontrollerem van, de egyrészt sajnálom belerakni, (Basic Stamp II.), másrészt nem bízok meg benne. Ha lefagy, nem forgat, nem szellőztet. Egy PLC-t sokkal inkább alkalmasnak találnék rá, de az meg drága bele. Marad az astabil multivibrátor egyenlőre. Gondoltam időzítőre is, de nem tudtam hozzájutni. Majd ha valami látványos haladás látható, küldök fotót. Üdv: Bfg10k
Ja esetleg abban kérnék segítséget, hogy milyen módon kapcsoljak egy relét az astabillal? (optocsatoló, teljesítménytranzisztor, simán az ellenállás helyére a relé)
Miért kell két órát időzíteni? Az astabillal megy a bekapcsolás, kikapcsolás a forgatásra. A szellőzésre meg egy másik. És megvan fillérekből.
Előzmény: fapeter (206)