Megvolt az 1. paradicsomos túránk július 27-30-ig. Nagyon nagy élmény volt mind a tízünk számára!!
Eső egy csepp sem volt, szép napos időben volt részünk.
27-én először Dedinkybe mentünk, és a Zejmár szakadékot másztuk meg szó szerint. Belépőt nem szedtek itt. Elég sok víz volt, egymás hangját nem hallottuk tőle :), de nagyon szép volt. Egyik fémtálcán hiányzott egy rács, épp belefért a bakancsom, bele is léptem véletlenül, kis horzsolással megúsztam. Fent épp elértük az utolsó libegőt, nagyon jó a kilátás lefelé.
Ezután mentünk tovább a Hrabusicei szállásunkra. Eva-nál szálltunk meg. Nem volt igazából probléma vele, az udvarra be lehet állni akár 6 kocsival is, kicsit nehezen értettük meg egymást angolul, az erkélyről látszik a paradicsom, az északi szobák ablakából meg a Magas-Tátra.
28-án úgy terveztük, hogy a Sucha Belára megyünk, de a podlesoki parkolóban kiderült, hogy csak a Zejmár, Hernád, Kolostor szakadék és a Maly Kysel van nyitva, a Sucha Bela meg csak 31-én lesz, a többi meg még később. Alig voltak a parkolóban, úgyhogy Dagmar szépen elmesélte merre menjünk. Helyes volt, ahogy beszélt. Mivel már délután volt és másnapra is akartunk hagyni valamit, a Hernádon mentünk a függőhídig, és onnan fel a Kolostorhoz a zöldön, majd vissza Podlesokba. Elég nagy volt a sár, csúsztak a sziklák. A Kolostor szakadék hangulata nekem nagyon bejött.
29-én pedig a Kyselt és a Maly Kyselt jártuk be. A Kysel megmaradt szakasza nekem különösen tetszik. Főleg ilyen vízállásnál szép. Volt egy fémtálca, ami épphogy benne volt a vízben. A létraszerű vízszintes fahíd, amely mellett nincs lánc eléggé csúszott, itt nagyon vigyáznunk kellett. Az Óriás vízesés nagyon szép volt fentről, rengeteg víz jött rajta.
A Maly Kysel is bevadult: csúszós falétrák itt-ott billegő vagy hiányzó fokokkal, szép már-már lépcsőzetes vízesések. Nagyon tetszett, hogy kanyarog és nem látni mi vár ránk.
30-ára nem terveztünk különösebb túrát, egyszerűen visszamentünk a Dedinky tóhoz, és gyönyörködtünk, pihentünk visszaindulás előtt.
Összességében többet kaptam, mint amire számítottam, úgyhogy biztos, hogy fogunk még ott túrázni, és remélem bejárhatjuk a nagyobb szurdokokat is.