nemthomi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 365
Szia Halihó!

Mondhatom elég temperamentumos visszaérkezést produkáltál, minden esetre én örülök neked.

"Azt gondolom, hogy kimerítettük ezt a témát, javaslom itt fejezzük be."

Valóban szerintem is megrekedt a beszélgetés fonala, így nem sok értelme lenne ezt a kérdést tovább boncolgatni.
A kérdésed második fele viszont egy kis magyarázatra szorul részemről. Igen, a teve és a cinege tényleg meredek húzás lenne. Feltéve, hogy te nem valami titkot akarsz közölni vele. Mert ha úgy próbálsz megírni egy történetet, hogy azt csak bizonyos emberek értsék, akkor megadod nekik a kulcsot, amellyel a "kódolt" írást megfejthetik. Azok, akik ezt nem ismerik, nyugottan nevessenek csak, mosolyogjanak, gúnyoljanak érte, te az üzenetet átadtad, így már bele is írhatod a cinegés történetedbe, hogy akinek van kódja, csak az olvashatja ki a valódi történetet. Vagy akinek van szeme, csak az láthatja, akinek van füle, csak az hallhatja amit te üzenni akartál.
Mert a Biblia ugyan ezt a nyelvezetet használja. Én is onnan tanultam, és azért írok így, hogyha valaki egyszer megérzi ennek az értelmét, akkor ő is tudja majd így olvasni a Szentírást. Én tudom, hogy megéri, mert átéltem, megéltem azt az utat, ami ahhoz vezetett, hogy így gondolkodjam. Ha valakinek tetszik ez az út kövesse, ha nem vesse el. Én nem erőszakolom senkire, csupán csak közlöm, mert úgy érzem közölnöm kell. És nincsen bennem rossz szándék, csak jóakarat.

"de nem egyszerűbb tevének nevezni, és akkor a többiek legalább valamivel jobban értik, hogy mit is akarok mondani?"

Tehát ha belegondolsz, ezt a kérdést akár Jézusnak is feltehetted volna, amikor Ő példabeszédekben tanított. Őróla és az apostolokról talán nem azt mondták, hogy biztosan megzavarodtak, hogy így beszélnek, ilyeneket mondanak?

1Kor 14:21 A törvényben meg van írva: Idegen nyelveken és idegen ajkakkal szólok e népnek, és így sem hallgatnak rám, azt mondja az Úr.
1Kor 14:22 A nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek; a prófétálás pedig nem a hitetleneknek, hanem a hívőknek.
1Kor 14:23 Azért ha az egész gyülekezet egybegyűl és mindnyájan nyelveken szólnak, bemenvén az idegenek vagy hitetlenek, nem azt mondják-é, hogy őrjöngtök?

Üdv.

nemthomi
Előzmény: haliho (364)