Sziasztok!
Ha már fűtés, meg termosztát, hozzájárulnék egy kis tapasztalati forrással, hátha segít.
Mi végig fűtöttünk egy szezont, egy 75 m2-es lakásban. Gyakran szellőztettünk, még nagyobb hidegekben is (napi átlag kétszer).
Az egész szezonra 36.500 Forintot fizettünk!
Ok, nagyobbak a radiátorok, de ettől nem lesz drágább a fűtés. Illetve szerintem költség hatékonysági szempontból érdemes lenne kiszámolni, mennyibe kerülne egy programozható termosztát, és mit spórolna rajta az ember…
Szerintem Ti is nézzetek meg egy fűtésszezont, és ha drágán jön ki, azután érdemes alternatívákat keresni. De ha egy új rendszer félmillió, és éves szinten 5 ezer forintot spórol rajta az ember, akkor ugye valamikor 100 év múlva fog megtérüli…
A szigetelés egyébként annyira jó, hogy tényleg alig kell fűteni. (sőt néha túl jó volt)
Ami, viszont szerintem drága egy picit, az a melegvíz. 1440 Ft / m3. A melegvíznél nincs hőmennyiségmérő, tehát tök mindegy hogy 35, vagy 85 fokos a melegvíz, köbméterenként akkor is 1440 Ft lesz. Erre kéne szerintem alternatív megoldás inkább…