Üdvözlet mindenkinek!
Egy megjegyzésem lenne az alábiakhoz:
" Ha ez így meg is lesz valósítva, akkor gyakorlatilag a lámpázáskor és a bújtatáskor kell kinyitni a hűtőszekrény ajtaját. Így biztosan nem hűlnek ki a tojások. Ja a forgató rúdja is ki lesz vezetve valahol (esetleg a tetején). Ja meg mikor kirámolom a csibéket :-))) Ha ez így meg is lesz valósítva, akkor gyakorlatilag a lámpázáskor és a bújtatáskor kell kinyitni a hűtőszekrény ajtaját. Így biztosan nem hűlnek ki a tojások. Ja a forgató rúdja is ki lesz vezetve valahol (esetleg a tetején). Ja meg mikor kirámolom a csibéket :-))) "
Már évek óta keltetek az úgynevezett "hungarocell kotlóssal" egész jó eredménnyel.
Én eddig úgy tudtam és úgy is csináltam, hogy a keltetés során a tojásokat vissza kell hűteni. A tyúk is leszáll a fészekről.
Én napi 2 alkalommal, a forgatáskor? hűtöttem vissza a tojásokat, a kelétető teteje úgyis le van véve ilyenkor.
Valakitől azt a szabályt tanultam, hogy ahány celsius fok van a helyiségben ahol szellőztetem a tojásokat, annyi percig kell ennek a műveletnek tartani.
Én eszerint járok el. Az idei egyik eredményem 36 törpecochin tojásból 32 csibe.
Emiatt gondolom, hogy Bfg10k-nak nem kell annyira "zárt ajtók" mögött szervezni az életet.
Remélem tudtam hozzátenni a technológiai vonalhoz valamit.