Jó estét kívánok!
Íme egy-két agyamenésem amíg munkában voltam:
Alul a párologtató tálca mégiscsak egy darabból lesz azért, hogy egyszerre fel tudjam tölteni. Letesztelem, hogy mekkora kell, lemérem az űrtartalmát. Kindertojás műanyag házát megtöltöm hungarocellel (a biztonság kedvéért) majd FBS-el összeragasztom. Ez lesz az úszó. Egy lemezkére felfogatva egy mikrokapcsolót tud kapcsolni. Amikor ürül a tálca, egy fényes led kigyullad a kezelőpanelen, hogy tudjuk, nem sok víz van benne. A tálcához vezetni fog egy vékony tömlő a hűtőszekrény tetejétől, mondjuk a jobb hátsó sarkától. Abba egy kicsi műanyag tölcsérszerűséget ragasztok (mármint a hűtő tetejébe) Így ki sem kell nyitni az ajtót és fel is van töltve vízzel a párologtató. Előzetesen azért lett megmérve a tálca űrtartalma, hogy pont annyi víz legyen beletöltve, amennyi kell bele. Erre a led elalszik :-)
A forgatóra visszatérve, szeretném, ha automata lenne, de egyenlőre nem találtam ki, hogy miként oldanám meg. Az tiszta, hogy végállás kapcsolókkal, ablaktörlőmotorral, de a többi nem. Pl. milyen időzítővel, vagy milyen meghajtással, én fogasléces megoldáson gondolkodtam, de biztos van egyszerűbb is. Egyenlőre nagyon nagy segítség már a félautomata is. Ahogy nézegettem, marad a 3 tálcás megoldás és még így is csak úgy fér el, hogy a kompresszor helyét ki kell vágnom.
Ha ez így meg is lesz valósítva, akkor gyakorlatilag a lámpázáskor és a bújtatáskor kell kinyitni a hűtőszekrény ajtaját. Így biztosan nem hűlnek ki a tojások. Ja a forgató rúdja is ki lesz vezetve valahol (esetleg a tetején). Ja meg mikor kirámolom a csibéket :-)))
Üdvözlettel: Bfg10k