A következő a sztori: alapvetően én voltam a balf*sz, mert nem néztem meg a dolgokat.Megvettem a verdát egy csajtól, ő azt mondta, hogy nemrégen volt olajcserén...persze homály volt ő is, csak annyit tudott, hogy 3 hónapja történt.a barájta pedig már kiment külföldre dolgozni.Az tuti, hogy a csaj nem ment vele sokat, a srácról meg nem tudom mennyit hajtotta.mondtam OK. elvittem egy opelszervízbe átvizsgáltatni az adásvételi előtt, ott azt mondták tipp-topp.persze kicsit fura volt, mert végeztek kb 15 perc alatt... elhoztam az autót, és már nagyon kellett, két hét alatt belepörgettem 1500 km-et.elvittem a szerőmhöz, hogy akkor nézzük át, kis idő múlva hív, hogy tudok róla, hogy eszi az olajat? mondom nem tudom, és nem is vettem észre ( persze, hogy nem, mert nem is néztem, én marha)...már a pálca alján volt a szint...most feltöltötték, azt mondta, menjek vele egy ezrest, és utánanézzük meg hol a szint.Ha most is eszi, akkor esetleg adalékolni lehet, picit sűrbb lesz tőle az olaj, vagy a szelepszár szimering cserét mondta még, mint megoldást....ha nem javul a helyzet és ennyire tragikus, akkor lehet, hogy meg kell válnom a géptől...bár nagyon kedvelem... Röviden (??) ennyi. Az tuti, hogy a csajszi nem töltött utána olajat, én sem, lehet, hogy ez a természetes olajfogyásnak megfelelő hiány, csak én hajlamos vagyok a legrosszabbra gondolni egyből. Egy opel márkaszervízben dolgozó srác szerint az 1,8 és a 2,0-es motorok,ha hajtják őket rendesen,megeszik az 5 deci oajat 1000 km-enként, bár szerintem az kicsit sok,nem??Szóval most kivárás, és tesztelés lesz:))