Jó reggelt!
Nézegettem a képeket forgatóról, illetve olvastam a tanácsodat itt. Úgy döntöttem, hogy hasznos lenne mindenképpen egy forgató. Vagy kézzel, vagy valami automatikával, de lényegesen gyorsabb lenne a forgatás, ha egyszerre meg lehetne az összeset forgatni. Úgy döntöttem, hogy marad a 3 keret, hogy kényelmesen elférjen, viszont szedhetem szét, mert amit kitaláltam forgatót, már nem fér el a keret széle és a hűtő fala között. Viszont kitaláltam és nagyon egyszerű. Nagy segítség volt a +- 45 fok megadása.
Valószínűleg a kompresszor helyére kialakított részt ki kell vágni, hogy több hely legyen. Ott majd hungarocell táblát helyezek el.
A forgató:
3 db szögvas keretet készítek, amibe belefér a tálca a tojásokkal. A kereteket laposvas pálcákkal rögzítem egymáshoz a négy sarkán egy-egy csavarral, ami lazán van ráhajtva, illetve kontra anyával meghúzva, hogy ne essen le. A tetején a felső szögvaskeret közepén megy fel a hűtő tetejéig egy-egy laposvas, ami tartja az egész állványt. A tálcák egyenként kiszedhetők. A tojásokat azt hiszem, hogy ilyenkor a hegyére kell állítani, erre még ki kell találnom valamit. lehet, hogy keresztben drótokat helyezek el. Innen már akár kézzel is lehet forgatni egy mozdulattal az összeset.
Hú ez így nem biztos, hogy világos, még nekem sem teljesen, így leírni sem tudom. nem fog 400 db tojás beleférni, de nem is ez volt az eredeti terv. Szerintem 200 db így is bele fog férni, ami már bőven elég. Fürjtojásra lesz majd külön gépem majd, de próbából lehet, hogy beleteszek ebbe is. Na majd este írok. Szép napot!