Üdv! Hú van néhány hozzászólás. Most jöttem a munkából. Na akkor sorban:
Tomkay:
Én már két éve építem fejben, de csak most fogtam neki. Ha csak havonta egy csavart belerakok, már rég kész :-) Végülis nem sürgős, tavaszra kell.
Fapeter:
Köszönöm a dícséretet! Nem tudom, hogy meddig tart megforgatni a tojásokat, de nyitva lehet akár fél óráig is, mert annyira azért nem érzékenyek a tojások a lehűlésre. Inkább a túlhevítést nem bírják. De idővel szerintem bele lehet jönni a forgatásba is, és nem is kell egyszerre mindet megforgatni. Ha van idő, akkor tálcánként 15-20 percet melegedhet is közben. vagy ki lehet venni a tálcát és a többi addig nincs a hidegben. Egy tálca pedig szerintem nem tarthat tovább 10 percnél.
Az ablak felülete ha jól emlékszem 40cm x valamennyi. A valamennyit még nem tudom pontosan. Először a tálcákat kell pontosan elhelyezni és mindre rá kellene látni. A tálcáknak még nincs benne a tartójuk. 2 db üvegtábla lesz kb. 0,5...1cm légréssel 5 mm vastag üveglapból.
A hálót tűzőgéppel rögzítettem kb. 1...1,5 cm-enként 1-1 kapocs kb. 45 fokos szögben a szálirányára. Nem tartom elég erősnek, ezért az eredeti rácsos polcait alá akarom tenni merevítésnek.
Tyúktojásnál nagyobb méretű tojás keltetése nincs tervben, de nem tartom lehetetlennek kacsa, liba vagy pulyka tojás keltetésének kipróbálását.
A háló nyúlására én is gondoltam, lesz merevítése, de ez kevés. Gondoltam rá, hogy előfordulhat, hogy nem lesz tele egy tálca, vagy néhány fürj tojás is lesz betéve. Erre azt találtam ki, hogy átlátszó műanyagból osztókat rakok bele. Valahogy úgy, hogy ebbe a tálcába bele tudjam tenni. Hosszában ketté, keresztben 3-4 részre osztva a tálcát, amiben a tojások úgy lesznek belerakva, hogy ne tudjanak ide-oda gurulni. Később automata vagy félautomata forgatót szeretnék készíteni, hogy meggyorsítsam a forgatást. Ez a billegő érdekelne, hogy mennyit kell dönteni és milyen sűrűn.
Illetve van még amin gondolkoztam egy másik fajta forgató, amin csúcsával lefelé kell a tojást beletenni két fémpálca közé és ott hol egyik fémpálcára dől rá, hol a másik fémpálcára dől rá a tojás. Arról sem sokat találtam neten.
Üvözlettel: Bfg10k