Bfg10k_ Creative Commons License 2008.08.02 0 0 131
Üdv!
Eredetileg én is egy 30-50 db-os keltetőt szerettem volna, de a hűtő, mint hőszigetelt doboz megtetszett. A hűtőszekrény dobozával megspóroltam rengeteg pénzt. A házat OSB lapból és hungarocellből akartam készíteni. Ekkora méretnél már vehettem volna inkább egy kisipari keltetőt. Hameg már ekkora dobozom van, úgy voltam vele, hogy legyen nagyobb kapacitású. Ha kevesebbet akarok keltetni, kevesebb tojást rakok bele. Úgy gondoltam, de nem biztos, hogy így van, hogy egyszerre tudok tyúktojást és fürjtojást is keltetni. A hőfokkal van a probléma, mert állítgatni kell, a fürj meg majdnem egy héttel hamarabb kel. Majd meglátjuk. Közben már 3 keret kész. Gondolkodom, hogy legyen-e negyedik. Sikerült kitalálni, hogy ez a háló hogy lesz erősebb. Vagy egy hűtőpolcot teszek alá, vagy néhány drótszálat erősítek a keretekre. Így biztosan elbírja a tojásokat. Nagyon megtetszett a keltető építés. Azt hiszem, hogy ha elkészül, akkor nekiugrok egy másiknak is. Az lényegesen kisebb lesz. Csak fürjtojásnak.
Előzmény: tomkay (130)