Sziasztok!
Hétfőn indulunk kocsival a Szlovák Paradicsomba. Lenne egykét kérdésem a tapasztalt paradicsomozókhoz:).
Salgótarjánnál mennénk ki a határon innen Rozsnyó, majd 67-esen Dobsina következik, mert kifelé menet meg szeretnénk nézni. Hallottam a jégbarlangról, hogy iszonyatos tömeg van, és igazából birkatürelem kell megvárni az angol idegenvezetést, így valszeg benevezünk a szlovákra. A barlanggal kapcsolatban volna egy olyan kérdésem, hogy egy 2003-as utikönyv szerint hétfőnként zárva van, viszont egy honlapon hétfői nyitvatartást is találtam. Valaki tud ezzel kapcsolatban valamit?
További kérdésem, hogy milyen utat javasoltok Káposztafalvára Dobsinából, ami szép, járható, és nem kell hozzá terepjáró, esetleg a kocsit sem teszi nagyon próbára.
Szomorúan láttam, hogy Sokolina Dolina, és a Nagy-Sólyom szurdokvölgy még le lesz zárva. Szerintetek a kiírás ellenére esélytelen, hogy megnyissák valamelyiket? A Tamásfalvi kilátót Cingovból kiindulva körtúra keretében, illetve a Hernád áttörést terveztük podlesokból, ezen kívül a jelenlegi helyzetben mit tudnátok ajánlani, a két lezárt szurdok "helyett"?
És mégegy kérdés:): Káposztafalván vagy a közelben lennék kíváncsi egykét jó étterem vagy pizzéria nevére, ha még ebben segítenétek.
Türelmetek a hosszú kommenthez, és a válaszokat előre is nagyon köszönöm!