misked Creative Commons License 2008.08.01 0 0 781

Nem ismerem a könyvet amit ajánlottál (ha úgy alakul megnézem), de feltételezem Te sem ismered amit én ajánlottam. Viszont amit én javaslok, azt betiltották. Mikor tilt be valamit a hatalom? Hát főleg akkor, ha az abban foglaltak igen érzékenyen érintik. Netán olyan dolgokról írnak amiről jobb ha nem tud a buta nép. Ha az sérti a hatalomgyakorlók érdekeit. /Balos voltam, egy időben sok-sok-sok baloldali szemmel írt történelemleírást olvastam - kb ismerem az érvrendszert. Rablóból lesz a legjobb pandúr :)/

Gondolj bele: a teljes jobboldali érv és eszmerendszer, tényanyag, statisztikák, leírások, benyomások, rendszerezések írásos megjelenési formáit ÚGY_AHOGY_VOLT összeszedték és bezúzták 45 februárjában! Elvették a lehetőséget arra, hogy a nép megismerhesse milyen volt a világ korábban!

Azért reagáltam 1952-re, mivel az ország a kegyetlen cenzúra, a politikai terror, a világháború utáni bosszúállás légkörében élt. A falut meg ráadásul sújtotta az elvonás - padláslesöprések, piacon kellett megvenni a parasztembernek a leadáshoz hiányzó mennyiséget. Szóval az 1952-es falu gazdaságilag földbetaposott, viszont egymással szolidáris volt. A lelkek még nem sérültek, inkább összezártak. Talán.

Előzmény: Törölt nick (778)