k_szent_g Creative Commons License 2008.08.01 0 0 754

Jajj, most hogy feleljek erre, hogy biztos itt maradhasak?? :-)

Háisten én is olyan családból jövök, ahol azért csukott ajtók mögött elmondták, hogy mi történt a háború környékén és mi történt 56-ban. Úgy látszik a háttér sokat számít. Nem is voltunk a rendszer kedvencei - csak középkorú vagyok de még velem is megesett hogy nem járhattam gimnáziumi előkészítőre mert értelmiségi családból származtam. Az is, hogy mivel nem léptem be a KISZ-be, mert úgy gondoltam a jó jegyet arra adják ha megérdemeljük és ne arra hogy ki tud jobban nagyot segget nyalni - az egész osztályt szavaztatták, hogy támogassák-e az esetleges felsőoktatási felvételi kérelmemet a KISz tagságom hiánya miatt. :-)

Volt egy időszakom, nekem is így az "ébredés" után (szélmalom harc a szolgátaltókkal akik jogtalanul követelgettek, de jobb ügyvédjeik voltak), amikor valakit gyűlölni akartam, mert túl sokat veszítettem (ez persze szubjektív) és nem tudtam a veszteséget feldolgozni. Most már lassan-lassan megy.

Soha nem szabad abba a hibába esni, hogy egy egész népet hibáztatunk. Izrael nem egyenlő a zsidókkal és nem minden zsidó gazdag, befolyásos és becstelen, ahogy nem minden nem zsidó becsületes, jóakaratú, sőt. Köztünk legalább annyi rosszakaratú ember van, csak azért nem látod, mert más környzet (kevésbé jutottak szóhoz vagy hatalomhoz), ők mindig értettek a gazdasághoz, üzlethez (azaz jobb talajuk / hátterük volt), hogy most kijelenthesd amit mondtál a fordulópontokkal kapcsolatban. Valszeg ezért látjuk gyakrabban ott őket ahol nem kéne pedig, ha egyszer nem hűségesek az országhoz.

De a mezei embereket - közülük is - épp így érinti ez a rémség amerre megyünk, ahogy minket is. És olyan jó eszköz már egymásnak ugasztani minket, mert azzal is az energiánkat fecsérlik (ők félnek és összezárnak) mi félünk, mert egy-egy ilyen emberből indulunk ki és rossz lesz az egész irány. Össze kéne fogni, velük is, ha a lényeg az, hogy magyarnak tartják magukat és úgy is cselkeszenek, nem pedig kizárni, ha érted, vallási alapon, mert a helyzet az, hogy barátok kellenének és nem ellenségek (persze nem bármilyen áron).

Valaki írt egy érdekes dolgot egy másik topikban asszem, hogy már a napóleni háborút is a Rotchild család pénzelte, a franciákat az egyik ág, az angolokat meg a másik ág. Ki járt jól a háborúval? Ezek a  tipusú gazdag emberek a saját társaikat is simán feláldozzák a haszonért. (És kb. ez a véleményem a II vh-ról is bár tény és való, hogy nincsenek nagyon alapos történelmi ismereteim.:-) )

Szerintem.

Előzmény: misked (746)