Dunit Creative Commons License 2008.08.01 0 0 823

Ja  a  : 

"megvalósulási stb. tervet készíthet e az ember. "

"egyszerűbbnek tűnő tervet sem készíthetsz el, ha nincs rá jogosultságod."

Ezek szerint  egy vizhálózati nyomvonal tervet,  egy fűtéstervet  és sorolhatnám nem készíthet el magának az ember  ?

A terv nem csak a  'hatóság ' tájékoztatására kell . az kell  nagyon sok célból, pl. anyag beszerzésre  a melósok tájékoztatására stb.

mint írtam  ismerve a magyar emberek  pöcsét mániáját, meg szemellenzős magatartását  - eleve megkerültem a problémát  - csak nem fogok egy kb.  1 óra munkáért 20 eft  - ot fizetni.

megrajzoltam, elkészítettem a tervkészítés szabályai a szerint, majd egy bt. pöcsétjét rányomtuk  - még azt ismondtam a bt  sok   - 15    - tevékenységi körében szerepe egy olyan , hogy  " műszaki szolgáltatás  "   hát ebben nagyonsok minden belefér, de akkor  a szarkezelő vállalat bürokráciáján akartam túl lenni és megoldottam.

Ez a mentalítás nagyjából olyan, mintha ezek után beadványokat,   szerződéseket csak ügyvédek készíthetnének.

Sokan nem tudják  - még  a szerintem  pofátlanul kierőszakolt   - ingatlan átruházásoknál sem kell  ügyvéddel készítettni az adásvételi szerződést  - csupán az ügyvédi ellenjegyzés kell hozzá. Természetesen aki nem ért egy szerződés szerkesztéséhez, az bizzon meg ügyvédet.

Sok szerződést lehet ügyvéd nélkül készíteni  pl. gépkocsi adás -vételnél stb.

A terv" kell " nagyon sok célból. Pl. azért, hogy lássa a megrendelő  mit is fog  megvalósítatni, az anyagot beszerezzék, a melósok ne a saját kényük kedvük szerint dolgozzanak. Amikor kész  a "projekt" összelehessen hasonlítani az eredeti elképzeléssel, hogy vita ne legyen  később. Ami ennek ellenére lehet még így is.

Aztán ha valakinek sok pénze van ,  készíthet  - készítetthet  un. megvalósúlási tervet is. Ezt sok "túlterjeszkedő szolgáltató" néha kéri is.

Ja  az én gáztervem , mint mondtam. Lett egy  engedélyezett a kazános - kéményes  megoldásra és egy szintén engedélyezett a konvektorosra  , mind kettő szabályos.

Igaz ezek nem megvalósulási tervek. De hát a gázszolgáltató sem örzi az idők végezetéig az általuk engedélyezett saját példányt  -irattár, majd selejtezés.

Ennyi !

Előzmény: crawen (817)