Szia!
Kézi forgatás lenne, addig nem kell keltetőbe tenni, a kotlós is leszáll a tojásokról néha. 2 éve tervezem keltető építését és csak a mai napon kezdtem el csinálni is valamit :-) . Rájöttem, hogy innen az asztal mellől elég nehéz lesz kitalálni az elhelyezést. A hátára fektetett gondolatot elvetettem, de a második variációt is, miszerint az oldalára lenne döntve és az ajtó lefele nyílna. Egyenlőre marad az eredeti állított tervem. Most előkészítettem a hűtőszekrény dobozát, kivettem a fagyasztó részét, lecsupaszítottam a csövektől, kábelektől, körbevágtam forró késsel az ajtón belül a műanyag borítást, mert sört nem akarok beletenni és csak a helyet foglalja. A hőszigetelés megmaradt, csak vékonyabb lett az ajtó. Most is réteges elhelyezésben gondolkodom, de ebben már esélyt látok egy automata forgató kivitelezésére is. Szünetmentes táp ezen is lesz, illetve már megvan, csak le kell szednem erről a gépről :-))) . A szabályozó típusa KD48D2, és itt van leírás róla: http://www.hagamat.hu/hagamat/gyartmany/kd48d.html
6000 Ft-ért vettem hőmérővel együtt. Még nincs itthon, mert tegnap ütöttem le egy aukciós oldalon. Használatlan, még a dobozában van. Leírás nem tudom, hogy lesz-e hozzá, állítólag konfigolni kell a berendezéshez. Elvileg nagyon pontos. Páramérésre egy kis digitális műszert fogok használni egyenlőre, ami egy egyszerű szobahőmérő. Régi, úgy kaptam valahonnan. Mér belső, külső hőmérsékletet meg párát. Nem hiszem, hogy pontos lenne, de arra jó, hogy hozzávetőlegesen tudjam a páratartalmat ellenőrízni. A tojás változtatja a páratartalmat? Úgy értem, hogy néhány napig tesztelni fogom tojás nélkül. Kell rá számítani, hogy a nagyjából belőtt páratartalom változni fog, ha tojás lesz benne? Hú kicsit hosszúra sikerült. Majd írok a fejleményekről. Egyenlőre azon gondolkodom, hogy mit használhatnék tálcának, amibe a tojások kerülnek. Gondolom olyan kellene, aminek van alja, hogy oda potyogjanak a csibék, de ugyanakkor a levegő szabadon áramolhat rajta keresztül, a tojások meg egy rácson vagy rudakon lennének. Fűtésnek 40 W-os izzókat gondoltam. Alulra kettőt meg felülre kettőt az egyenletesebb hőeloszlás érdekében. Egy rakás PC tápventillátorral oldanám meg a levegő cirkuláltatását. Alul és felül furatok lesznek a hűtő falában, hogy mindíg menjen be friss levegő. Ezt egy gyárin láttam. Eredetileg csak időnkénti befúvatást akartam, mert így többet kell fűteni jóval. Örömmel vennék kritikát, tanácsot! Köszönöm! Üdvözlettel: Bfg10k