joemaster Creative Commons License 2008.07.31 0 0 5935
Pollenszűrő:

A jobb oldali első ülés előtt, a padlólemezre teríts újságpapírt vagy kukás zsákot. Nem csak a sík padlóra, hanem a tűzfalra is, akár egészen a műszerfal aljáig is érjen fel, mert oda hullik majd a szemét egy része.

A kesztyűtartó ajtaja mögött, a műszerfal alsó borítását kell leszedni. A kesztyűtartót nem kell kiszerelni! Ki kell csavarni a két darab műanyag fejű csavart, ami kézzel való kitekeréshez van kialakítva.

Ezután ki lehet venni a polifoam szerű anyagot. A kesztyűtartó ajtaja mögötti részen, a 4 db csövet körülvevő végén óvatosan ki kell húzgálni ezt a polifoam-ot a csövek közül és a kesztyűtartó ajtaja mögül!

Ha sikerült, akkor a polifoam eltávolítása után megláthatod azt a kb. 5-6 cm x 30 cm-es műanyag fedelet, ami a pollenszűrőt rögzíti. Ha befekszel a műszerfal alá, akkor láthatsz rajta egy nyilat és egy "OPEN" feliratot. Ne feküdj be, mert nagyon kényelmetlen, inkább elárulom, hogy a jobb oldali utasajtó irányába kell elhúzni olyan 3-4 cm-t oldalra, ezután lejön a fedél. Mögötte rögtön a pollenszűrő van, amit a padló irányába, függőlegesen, lefelé óvatosan ki kell húzni!

Én úgy tisztítottam a klímát, hogy ezután bekapcsoltam és elkezdtem a fertőtlenítő folyadékot szórófejes flakonból bepumpálni a pollenszűrő helyére. A gond csak az, hogy ott éppen kifelé jön a levegő, ezért jól beszívtam belőle, meg csepegett is visszafelé az anyag a padlóra terített szemetes zsákra.

Miután elfogyott a folyadék, belső keringtetésre kapcsoltam a rendszert, majd hagytam 10 percig így.

Ezután visszaraktam az új pollenszűrőt. Az alsó, padló felé néző élén van a szigetelő anyagban pár lyuk, pont a zárófedél füleihez méretezve. A fedél füleit illeszd be ezekbe a lukakba, majd told vissza a fedelet a vezetőülés irányába úgy, hogy stabilan beakadjon és teljesen eltakarja a pollenszűrőt.

Ezután óvatosan tedd vissza a polifoam borítást, ügyelj arra, hogy a csöveknél illeszkedjen és a kesztyűtartó ajtaja mögé is bemenjen, majd csavard be a két csavart kézzel, de nagyon ne tépd meg, csak addig húzd, amíg meg nem szorul.

Nézd meg, hogy pontosan a lukba tekeredjenek, mert a luk mellé is be lehet csavarni, de az nem egészséges...

Én ezután mentem egy kört az autóval és kiszellőztettem az utasteret.

A főpróba ma volt, a klíma bekapcsolása után éreztem fura szagot, de ez olyan szag volt, ami újkorától jellemzője az autónak (barátom szerint az övé is ilyen volt, talán az OII jellemzője?), az ettől büdösebb szag viszont nem jelentkezett.

Kíváncsi leszek a további klíma bekapcsolásokra is, remélem, egy ideig most megint csak a gyári szag lesz, ami 1 perc alatt megszűnik.
Előzmény: fepeti001 (5922)