eR-dei Creative Commons License 2008.07.31 0 0 46
Én szdsz tagként azt gondolom, hogy hibát követett el párttársam, akit egyébként személyesen is ismerek.
Két hibát, amiért szerintem kizárás nem jár:
1) valamikor, 1989 környékén megújítottuk a politika nyelvezetét, ami folyamatosan változik azóta is. Bizonyos kifejezések és szóösszetételek helytelen használata tehát eredhet félreértésből, vagy figyelmetlenségből, esetleg tudatlanságból. Ilyen a cigánybűnözés, ami ugye olyan általánosító kijelentés, mint a tolvajemeszpés, vagy tolvajfideszes.
Ilyen kifejezéseket korrekt politikus nem használ, azt kell mondjam, nem csak a nyilvánosság előtt.

2) A Magyar Gárda nem azt a tevékenységet végzi, ami az alapító okiratában szerepel, ez többé - kevésbé mindenki előtt világos (maguk a "jobbszélső-radikális forradalmárok" is tudják ezt). Ezért helytelen velük a minimális kapcsolaton túl bármilyen más. Ezt meg lehet oldani elegánsan is, még akkor is, ha komoly társadalmi problémákra az abból fakadó jelenségekre előfordul bizony, hogy csak ők (MG) adnak választ. Jó, hát ezektől a javaslatoktól irtózni lehet (én is megvetéssel gondolok azokra a politikai csalókra, akik ilyesmikkel becsapják a népet), de ez egy politikai párttól kevés.

Úgyhogy szerintem sem kell kizárni, de az is biztos, hogy az szdsz ha nem ad választ ezekre a kérdésekre, akkor elég gyakran előfordulnak majd ilyen félreértések.

Előzmény: szedlacsek2 (38)