Hülyeségeket írogatsz.
1. Nem voltak más bevándorló népcsoportok, utoljára a kunokat kergették el ellenségeuk a Kárpátokig, - le is mészároltuk őket, ahogy illik.
A többieket betelepítették királyaink, - ez azzal járt, hogy kaptak földet, jogokat stb. - emellett az életvitelük hasonló volt a többségi társadalom életviteléhez, - némelyik népcsoporté magasabb színvonalon.
A cigányok viszont egész szokásrendszerükkel együtt kilógtak Európából, és az asszimilálódásuk csak a múlt század közepétől indult meg nálunk.
Egyébként a cigányoknak eszük ágában sem volt letelepedni, - nem voltak földműves hagyományaik, hanem kézműiparból és kereskedelemből tartották fenn magukat, nomád-vándorló életmódot folytatva, és ez meg is felelt nekik.
2. Tévedsz abban is, hogy a cigányság valamilyen archaikus életformát kívánna bebetonozni, - amit egyébként te ilyen tapintatosan archaikusnak nevezel, azt én feneketlenül mnély nyomornak hívom egyébként, - már miért lennének érdekeltek ennek a fenntartásában?
Az ősi cigány életmód nem erről szólt, hanem teknővályásról, kanálkészítésről, vasművességről, rézművességről, puskaművességről, kosárfonásról, lókereskedelemről, cserekereskedelemről, - faluról falura vándorolva évszéázadokon át, ami azt illeti, ez az életforma sokkal vonzóbbvolt, mint a zsellérek lélekölő robotolása, - nem csodálom, hogy nem nagyon tolongtak a röghözkötés ügyében...
Te meg ne akarjad ma befogadni őket, - nekik eza föld éppúgy hazájuk, mint neked, a magyar nyelv éppúgy anyanyelvük, mint neked, - ne tedd magad nevetségessé azzal, hogy azt gondolod, hogy ma a befogadás kérdése egyátalán felmerülhet.
3. És ha lehet, ne forgassad ki a szavaimat, mert amit én a múlt század első éveinek problémáiról írtam, az ma már nem vagy nem úgy igaz, - beleértve ebbe a magántulajdon tiszteletét is.
A tulajdont csak az fogja tisztelni, aki rendelkezik tulajdonnal, másrészt pedig nem kellene fejreállítanod a logikát és normáliséletmódot elvárni normáliséletfeltételek nélkül.
4. Végtelenül sajnálom, de engem a múlt csak annyiban érdekel, amennyiben megmagyaráz mai folyamatokat, engem nem nagyon zaklat az, hogy mit kezdeményezett Mária Terézia párszáz évvel ezelőtt, engem az érdekel, mi lesz a helyzet harminc év múlva.
5. Szerintem olyan mint "cigányság" meg "magyarság" nem létezik, - illetve a gyüjtőfogalom olyan tág, hogy értelmezhetetlen.
Mondok példát: A magyar büdös, koszos és ápolatlan, egy évben átlagosan két fogkrémet sem használ el, havonta kétszer vált gatyát és fogatlan.
Évszázadok óta ilyen és bár láthatta maga előtt az európai szokásrendszert, ennyi év alatt mégsem alakult ki belső igénye a tisztálkodásra, szarcsimbókos seggel menetelt át a XXI. századba.
Ez ugyan általában igaz, de mégis roppant sértő, hiszen magyar van ilyen is meg olyan is, és aki nem koszos és nem büdös, az méltán sértődik meg ezen a megállapításon.
Ügyhogy kicsit mértéktartóbban az ítélkezéssel, ha javasolhatom...
:O)))