Elnézést, kicsit le vagyok maradva, mert elég lassan megy a topik alapos visszaolvasása (vagyis az elején kezdtem, de még nem végeztem).
Egyébként - a nyilatkozatból beollózott részekből én nem is a többes szám hiányát emelném ki, hanem amit már vitattatok - a kirekesztés kirekesztése avagy South Park - Deat Camp of Tolerance epizód (Mi itten nem toleráljuk a intoleranciát) mert folyton ez ugrik be. Meg az, hogy mennyire szerencsétlen nyilatkozat (szándékosan? vagy csak ennyire lenéz minket?) és mennyire pofátlan egyben.
Szóval ami nekem negatív értelemben kiemelkedő volt az a gyűlölet törvény sürgetése - ez egy akkora baromság, mint a ház (hogy merészelik?! így is az a legnagyobb baj, hogy bizonyos dolgokról nem lehet nyíltan beszélni, mert CSAK - tiltott gyümölcs effekt - bravo!). Valaki már megállapította itt, hogy az utálatot tiltani nem lehet. De fokozni igen, pl. az ilyen törvények erőltetésével. Eleve észre vehetnék már közülük azok akik teljesen agyamentek lettek mára, hogy jó lenne már nem tovább lovagolni a megemlékezéseken, mert a kényszerítéssel teszik teljesen hiteltelenné, súlytalanná, viszont egyre negatívabbá - tisztára, mit a kötelező orosz volt a suliban, úgy utáltuk, hogy majnem hánytunk, mert annyira erőltették és mert persze azért otthon mindenkinek akadt pár családtagja aki nem tudta még túltenni magát mondjuk a kedvenc bátyja elvesztésén (mondjuk orosz fogolytáborban). Azaz mindenkinek megvan a saját bánata, sérelme, de egyik nem jelentősebb a másikénál - ha a másik szerint igen azzal nem csak sért, de gyűlöletet is kelt saját maga ellen, főleg ha meg még bánatából azért anyagi haszna is lészen.
Tisztára mintha azt mondanám:
- Figy Te utálsz.
- Én, áh dehogy, fel se tűnt, hogy a világon vagy, miért tenném?
- De, de igen, utálsz, tudom.
- Nem, de mit erőlködsz már.
- Elhiszed hogy tudok olyat mondani, hogy bebizonyítom: utálsz? K.anyád!
Most megütöttél?! Ugye, hogy utálsz, megmondtaaam!